Паста з куркою у вершковому соусі

601 0

Ми у соцмережах:

Паста з куркою у вершковому соусі

Чимало опитувань показують, що пасту багато людей вважають неперевершеною стравою і навіть надають їй перевагу більше ніж улюбленим традиційним ласощам. Блюдо це хоч і італійське за своєю природою, але його люблять практично у всіх країнах планети.

Варіацій приготування пасти - маса. Універсальний, смачний, дуже простий в приготуванні і при певному збігу обставин навіть святковий варіанти страви - паста з Куркою.

Список необхідних продуктів

Для приготування цієї страви потрібні такі продукти:

● 400-450 грамів пасти (відмінно підходить сорт баветте). Вибирати потрібно тільки вироби з твердих сортів пшениці.

● 300 грамів філе курячої грудки. Можна взяти і м'якоть курячого стегна, але це для тих, хто любить більш ситний варіант пасти. У класичному виконанні береться філе саме курячої грудки.

● 50-70 грамів твердого сиру. Бажано взяти сири двох видів, так як це зробить смак кінцевого продукта більш складним, що розкривається поступово.

● 350 мілілітрів вершків. Тут жирність вершків не принципова. Важлива лише їх свіжість.

● 50 мілілітрів сухого білого вина.

● 2-3 зубчики часнику.

● Сіль, перець (краще всього білий, але можна і чорний), базилік (краще свіжий, але підійде і сушений).

Кількість всіх інгредієнтів вказана з розрахунку на 4 порції.

Технологія приготування пасти з куркою

Подрібнюємо часник. Беремо сковорідку з товстим дном, наливаємо на неї кілька столових ложок рослинного масла - в ідеалі, оливкового. Робимо сильний вогонь, розігріваємо сковороду, відправляємо на неї порубаний часник. Швидко зменшуємо вогонь з сильного до середнього.

Нарізаємо дрібними кубиками куряче філе, відправляємо його на сковороду до часнику, обсмажуємо, часто перемішуючи. Солимо, перчимо. Коли куряче філе трохи підсмажиться, знову включаємо вогонь на максимум і вливаємо біле вино. Готуємо шматочки філе у вині протягом 5-7 хвилин.

Зменшуємо вогонь до середнього, вливаємо вершки і тушкуємо ще хвилин 5-10 (до того моменту, поки вершки не стануть густими).

Пасту відварюємо до стану Аль денте, відкидаємо на друшляк, відправляємо в сковороду до курячого філе у вершковому соусі. Натираємо на тертці сир, додаємо до нашої страви. Посипаємо базиліком, перемішуємо, закриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму. Чекаємо 2-3 хвилини - до того моменту, коли сир повністю розплавиться. Все, страва готова. Можна подавати на стіл. Вона точно порадує не тільки домочадців, а й ваших гостей.

Дуже важливо пасту подавати на стіл відразу після приготування. Це не те блюдо, яке варто готувати про запас і потім охолоджувати і розігрівати. Пасту треба їсти в свіжо приготованому вигляді.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також