Пастка «Ріверсайду»

1794 1

Ми у соцмережах:

Пастка «Ріверсайду»

Скандальний житловий комплекс біля Усті знову дав про себе знати. Мешканці 12-поверхівки з вулиці Небесної Сотні,66 поскаржилися керівництву Рівного, що не можуть знайти спільної мови із забудовником. Тому просять запровадити проти компанії «Набережний квартал» якісь санкції. Бо є імовірність, що рівняни, які придбали там квартири, взимку залишаться без газу та електропостачання.

Роман Камінський, голова ОСББ «Ріверсайд»:

— Забудовник обіцяв, що збудує трансформаторну підстанцію. Однак досі цього не зроблено. Тому в мешканців квартир є перебої із електрикою та водою. Зараз люди, які мешкають у нашому будинку, за електрику не платять, це робить забудовник. Але ми не застраховані від того, що нам просто вимкнуть рубильник і все. Більше того, у третій секції нашого будинку досі немає газопостачання.

Анатолій Чугуєвець, член депутатської комісії з питань будівництва:

— Цей житловий комплекс почали будувати на місці колишнього хлібокомбінату. Компанія-забудовник там викупила землю, але не змінила її цільове призначення. Тому будівництво тоді було заблоковане. Депутатів щоразу на сесії штурмували ці самі мешканці будинку, вимагаючи змінити цільове призначення земельної ділянки. Кілька років тому ми казали людям, що їх обманюють, але вони погоджувалися на усі умови забудовника. Зараз відбулося те, про що ми їх попереджали. Адже ці ж мешканці будинку почали знову приходити на сесію із новими вимогами. Тепер вони просять захистити їх від забудовника. Однак міська рада уже немає жодного механізму впливу.

Сергій Нідельський, начальник відділу нагляду за діяльністю уповноважених органів з питань архітектури та містобудування обласної ДАБІ:

— Цей будинок вводився у експлуатацію ще за старими законами, коли було достатньо лише однієї декларації про завершення будівництва. Імовірно, цей об’єкт ніхто не перевіряв, бо забудовник ухилився, і тепер несе відповідальність за те, що написав у декларації. Однак люди, які придбали там житло, самі загнали себе в пастку. Можу припустити, що усі вони підписували із забудовником відповідні договори. Після того, як будинок здали в експлуатацію, покупці мали право не приймати від забудовника квартири, адже не виконані усі роботи. Але люди це проігнорували, спокусилися на дешевшу ціну. Виходить, що, згідно із актом прийому-передачі, мешканці будинку погодилися, що у них все добре. Тепер це потрібно оскаржувати винятково в судовому порядку.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також