Патріотичному центру у Рівному просять дарувати різні видання «Енеїди»

238 0

Ми у соцмережах:

Фото - з телеграм-каналу Андрія Карауша

Хочуть зібрати колекцію.

Розповів про такий задум голова обласної ради Андрій Карауш:

- В "Енеїду" Івана Котляревського вдихатимуть нове життя. За це береться наш "Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти".

Заклад розпочав збір колекції видань цього твору різних років і хоче створити нову цікаву локацію, яку можна буде використовувати під час екскурсій для дітей з усієї області. Там будуть не лише книги, а й тематичні листівки, конверти, марки, ілюстрації, присвячені "Енеїді" та Котляревському. 
Тож якщо ви маєте видання і можете його подарувати, навіть надіслати поштою – звертайтесь: 098 600 79 75. На сайті закладу у розділі “Проєкти” буде інформація про колекцію видань та її поповнення, тож можна побачити, що є і чого немає. 
 
- Заклад планує включити ознайомлення з “Енеїдою” в освітній процес. Реалізація запланована на 2025/2026 навчальний рік.
Педагоги розробляють кілька тематичних конкурсів, присвячених цьому твору. На старті це будуть конкурси декламаторів та ілюстрацій, але цей напрям роботи точно розширять, - каже Карауш.
Як пояснив очільник комунального закладу Віктор Самчук, головне завдання — актуалізувати питання української мови, ідентичності, культури, історії. І, звісно, популяризувати читання українською.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також