Патрульні розповіли, коли штрафуватимуть рівненських водіїв за відсутність автокрісел

8146 0

Ми у соцмережах:

Патрульні розповіли, коли штрафуватимуть рівненських водіїв за відсутність автокрісел

Із сьогоднішнього дня вступають у дію зміни до закону про штрафи за те, що дитину перевозять без автокрісла.

 Як розповіла старша інспекторка патрульної поліції Рівненщини Богдана Петровська, якщо водій здійснив це правопорушення вперше, то він буде оштрафований на 510 гривень. Повторне таке ж правопорушення передбачає штраф у розмірі 850 гривень.

В автокріслах мають перевозитися діти до 11 років, які мають зріст менше 145 см. Патрульні мають право зупинити автомобіль, в якому вони побачили таку дитину без автокрісла. Про всяк випадок патрульні навіть матимуть із собою рулетки, щоб заміряти зріст дитини. Щоправда, якщо в автомобіля затоноване скло, то патрульні нічого не побачать.

Патрульні наголошують, якщо сім'я багатодітна, то всі діти вказаних параметрів мають сидіти в автокріслах. Щодо старих авто, де відсутні ремені безпеки для закріплення автокрісел, то в таких дітей перевозити не можна.

- Спершу будемо лояльно відноситися до наших водіїв, - запевнила інспектор. – Проведемо бесіди, поширюватимемо інформацію у ЗМІ. З таксистами будемо говорити, а також з водіями таких перевізників, як, наприклад, «Шалена черепаха». Їх закон теж стосується.

«Не для запису» у патрульній поліції зазначили, що тиждень дають водіям на підготовку своїх автівок. В цей час проводитимуть з ними профілактичні бесіди.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також