Печериці: що важливіше — смак чи безпека

323 0

Ми у соцмережах:

Печериці: що важливіше — смак чи безпека

Хтось чистить печериці, знімаючи шкірку, хтось тільки миє. Чи є якесь загальне правило? Багато що залежить від стану грибів. Якщо вони свіжі, білі та тверді, шкірку знімати не обов’язково. Якщо гриби потемніли, то варто зняти шкірку. А от чистити потрібно обов’язково — від піску і бруду. При цьому підрізаючи ніжку гриба.

Мити печериці потрібно залежно від ситуації. Надовго залишати їх у воді не рекомендується, оскільки ці гриби дуже добре вбирають вологу. А це погано позначиться на смаку і запаху приготовлених грибів. Достатньо швидко обполоснути гриби, а позбутися від зайвого бруду допоможуть щітка або губка. Якщо потрібно прибрати зайву рідину після миття, грибочки слід відразу просушити за допомогою паперового рушника.

Чистити печериці перед приготуванням можна й гострим ножем. Для цього слід акуратно підчепити шкірку гриба біля краю шапки і потягнути її. Такий варіант рекомендується використовувати з великими екземплярами. Молоді й дрібні гриби мити і чистити не обов’язково — досить протерти серветкою.

Довго тримати у воді й замочувати ці гриби перед термічною обробкою не потрібно. Але спосіб, який ви оберете, щоб чистити печериці перед приготуванням, залежить від того, яку страву ви вирішили зробити.

Наприклад, чистити печериці перед смаженням потрібно «сухим способом». Щоб вони не ввібрали зайвої вологи, їх не миють, а обробляють щіткою і вологою ганчірочкою. Також слід позбутися від пошкоджених ділянок гриба. Завдяки цьому після смаження у вас вийдуть хрусткі печериці із золотистою скоринкою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також