Печінку можна зруйнувати навіть нешкідливими продуктами

1055 0

Ми у соцмережах:

Печінку можна зруйнувати навіть нешкідливими продуктами

Не тільки велика кількість алкоголю призводить до цирозу печінки. Є, на перший погляд, нешкідливі звички, які можуть призвести до захворювань печінки.

Як зазначають вчені, саме печінка регулює всі необхідні життєві процеси. Вона відповідає за гормональний баланс, метаболізм білків, жирів і цукру, а також виводить токсини.

Надмірне вживання фруктів може негативно позначитися на роботі органу, адже різні дослідження свідчать, що фруктоза збільшує ризик ожиріння печінки. Людина може не мати видимої повноти, але її організм відчуватиме нездужання. Фрукти містять величезну кількість фруктози. Якщо їсти їх на ніч або в занадто великій кількості, то це шкодить печінці.

Також печінку руйнують медичні препарати. Якщо ви приймаєте ліки і помічаєте такі симптоми, як втома, втрата апетиту і дискомфорт у верхній частині живота, потрібно обов’язково проконсультуватися з лікарем.

Ще однією шкідливою для печінки звичкою є малорухливий спосіб життя. Надлишки жиру в організмі можуть відкладатися не тільки під шкірою, але й навколо внутрішніх органів. При цьому жирова тканина виділяє речовини, що сприяють запаленню.

Запобігти подібному внутрішньому ожирінню ефективно допомагають рух і спорт. А гіподинамія посилює проблему.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також