Пенсіонер Котик з Рівного не платить за тепло, бо принциповий

2693 0

Ми у соцмережах:

Василь Котик

«Вони уже зі мною й судились, але здаватись я не буду», — заявляє 80-річний Василь Котик з Рівного, який розпочав документальну війну з «Рівнетеплоенерго». Пенсіонер останні роки не оплачує платіжки за тепло й заборгував уже понад 30 тисяч гривень. Чоловік упевнений, що приватна компанія обманює його та інших рівнян, змушуючи сплачувати більше за тепло, ніж потрібно.

Василь Котик уже їздив у Київ до Офісу президента, Кабміну та Нацкомісії, яка регулює тарифи. Також направив до Академії наук України власну формулу розрахунку, правдивість якої підтвердили науковці:

— У листопаді 2016 року мені встановили лічильник. Тоді я вирішив перевірити, наскільки мені правильно нараховують плату за тепло. Адже платити абонент має лише за те, що використав. Оскільки я знаюся на фізиці, то самостійно здійснив розрахунки. Після цього подав науковцям Академії наук України усі дані зі своєї квартири та власну формулу розрахунку. Результати не забарилися — вони підтвердили їхню правильність. Навіть більше: зроблено висновок, що у моїй квартирі не вистачає 50% секцій у радіаторах, тому я навіть переплачую.

Хоч і не в постанові справа. Кабмін затвердив, що для міст обласного значення і Києва вартість 1 Гкал тепла становить 1400 гривень. Але у Рівному тариф за 1 Гкал — 1795,53 гривні. Виходить, що і тут вони усіх на рівному місці обкрадають на 395,53 гривні. Я ходив до «Рівнетеплоенерго» й хотів, щоб мені усе пояснили, та показати розрахунок Академії наук. Охоронець пропустив мене до канцелярії з’ясувати свої борги. Однак звідти мене послали до іншого кабінету. Дівчата, що там працювали, мені нічого не пояснили, а викликали охоронця… Я б, може, й заплатив за тепло, але хочу, щоб усе чесно перерахували.

Пенсіонер переживає, що йому спеціально накопичують борги, щоб забрати його чотирикімнатну квартиру в Рівному, яка знаходиться у будинку на вулиці Чорновола.

У «Рівнетеплоенерго» зазначають, що Кабмін порушив закон «Про житлово-комунальні послуги», встановивши граничний розміри вартості 1400 грн/Гкал. Для них тариф на теплову енергію для різних категорій споживачів встановлює НКРЕКП. Якщо підприємство буде керуватися постановою Кабміну, то зазнає збитків, бо лише паливна складова становить 1425,73 грн, а це 80,2% тарифу. Нібито, тарифи не можуть бути нижчими за розмір витрат, бо це призведе до припинення діяльності підприємства. Тому вони уже звернулися до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, щоб той втрутився у ситуацію.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також