Пенсіонер «воює» з банком

1473 0

Ми у соцмережах:

Пенсіонер «воює» з банком

Посадити дерева або встановити йому пластикові вікна вимагає від розташованого в його будинку банківського відділення рівнянин Костянтин Галабурда. Таким чином, стверджує пенсіонер, він добивається повернення колишньої тиші в свою оселю.

— Чотири роки тому я потрапив в аварію і після отриманої в ній черепно-мозкової травми не можу переносити сильний шум, — розповідає п. Галабурда. — Я живу на другому поверсі в будинку №4 на вулиці Київській. Всі вікна моєї квартири виходять на проїжджу частину. Раніше шум з вулиці мене не турбував. Адже перед будинком була насаджена спеціальна, передбачена будівельними нормами, захисна смуга з дерев. Але у 2006 році на першому поверсі нашого будинку розташовує свій офіс банк «Мрія» ( згодом його викупив ВТБ Банк) і перед офісом дерева зрізає, щоб, начебто, влаштувати виставковий майданчик, хоча насправді там нині — автостоянка. Через зрізані дерева рівень шуму в моїй квартирі значно зростає. Він перевищує допустимі норми на 7 децибел, що підтверджує довідками й міська санстанція. Я звернувся з претензією до банку: вимагав або відновити зелені насадження, або встановити у моїй квартирі пластикові вікна. Але отримав відмову. Звернувся з позовом до суду — отримав негативний результат. Розводять руками й контролюючі інстанції, у тому числі й прокуратура. Біля самого банку дерева, щоправда, в меншій кількості, все-таки висадили, але я все одно вимагатиму встановлення пластикових вікон. Бо навряд чи доживу, поки дерева виростуть і зможуть захищати мене від шуму.

Коментар Оксана Черткова, директор Рівненської філії ВАТ ВТБ Банк: — Коли ми зробили фасад банку, вирішили розширити до нього вхід. І отримали дозвіл управління архітектури на це. Під час проведення робіт допомогли мешканцям будинку з обшивкою балконів. Тоді, як і нині, багато уваги приділялося благоустрою центральних вулиць Рівного. В той же час один з наших сусідів повівся некоректно і вирішив за рахунок банку замінити вікна у своїй квартирі на пластикові. Він стверджує, що через зрізані дерева у його квартирі підвищився рівень шуму. Однак ми маємо дозвіл на зрізування дерев і за кожне з них сплатили спеціальне мито. Замість зрізаних дерев ми посадили нові. Незважаючи на це, чоловік пообіцяв, що не зупиниться, і продовжує скаржитися в усі можливі інстанції. У його квартирі справді є перевищення рівня шуму. Але причина цього — не зрізані дерева, а те, що вулиця Київська стала магістральною дорогою і за останні роки на ній значно збільшилася кількість транспорту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також