Пенсіонери образились на Кирпу

2164 0

Ми у соцмережах:

Пенсіонери образились на Кирпу

І досі не вщухають пристрасті біля залізничних кас — пенсіонери, яким відмовляють у безкоштовному проїзді так званою електричкою підвищеного комфорту «Рівне-Львів», обурюються обмеженням «Укрзалізницею» їхніх прав на пільгу, надану державою. Розпорядженням керівника «Укразалізниці» Георгія Кирпи електричці надано статус пасажирського потягу, на який уже не поширюється право пільгового проїзду.

Начальник пасажирського сектора Рівенської дирекції залізничних перевезень Маркіян Пристай необхідність прийняття такого рішення пояснює намаганням зменшити кількість пільговиків, які, зловживаючи своїм статусом, по кілька разів на день катаються в той чи інший напрямок у поїздах підвищеного комфорту, нехай навіть і в третьому класі. Крім того, завдяки введенню таких змін адміністрація залізниці сподівається підвищити доходи від перевезень — досі співвідношення пасажирів-пільговиків і тих, хто платить за проїзд становило приблизно один до одного. На думку пана Пристая, у цих нововведеннях утисків прав на пільговий проїзд пенсіонерів немає, оскільки для них як і раніше залишаються доступними електрички та дизельні потяги приміського сполучення. Безумовно, думка самих пасажирів-пільговиків відрізняється від тієї, яку відстоюють керівники Рівенської дирекції «Укрзалізниці».

Сергій Ткаченко.

Голос пенсіонерів Марія Опанасівна: — Про те, що відмінили безкоштовний проїзд для пенсіонерів в електричках підвищеного комфорту, не чула, але це рішення лише змусить більше бідувати людей цієї категорії. На сто гривень пенсії вони ледь виживають, а від поїздок до родичів доведеться відмовитися. Ганна Михайлівна: — На цьому напрямку руху електричок пенсіонери оплачують проїзд вже майже три тижні. Оскільки розмір наших пенсій є малим, то залізничний транспорт дозволяв нам зекономити на поїздках. Керівництво залізниці могло б виділити в цій електричці хоча б один вагон для пенсіонерів, які тепер змушені пересідати по кілька разів з одного потяга на інший, щоб дістатися до Львова чи у зворотному напрямку. Сергій Олексійович: — Вперше чую про відмову перевозити пенсіонерів безплатно, але начальник «Укрзалізниці» пан Кирпа робить це, аби здерти гроші. Ціни на проїзд підвищують, а щоб зробити ремонт на вокзалах, коштів не вистачає. Тепер пенсіонери взагалі не будуть користуватися залізничним транспортом. Олексій Михайлович: — Переважна більшість пенсіонерів, які користувалися послугами цієї електрички обурюються, що їх без квитків не пускають до вагону. На мою думку, це рішення є черговим кроком на шляху до утисків інтересів найменш захищеної державою категорії громадян. Пенсіонери і так отримують копійки. Щоб виправити наше становище, потрібно перекрити на деякий час залізничну колію і тим самим змусити керівництво «Укрзалізниці» піти на поступки. Ніна Іванівна: — Якщо пенсіонери відносяться до категорії соціально незахищених, то проїзд для них має бути безплатним. Такий крок з боку «Укрзалізниці» дуже образить пенсіонерів, які тепер змушені відмовитися від поїздок до Львова. Олександр Кирилович: — Тепер пенсіонери, які хотіли поїхати у львівському напрямку, змушені вештатись по залізничних вокзалах та їхати з пересадками. Від них тільки і чути нарікання на начальство, яке могло би виділити один вагон для пенсіонерів. Поліна Макіївна: — Коли їхала у Рівне зі Здолбунова, то мені відмовили у безплатному проїзді, і я змушена була чекати на поїзд аж вісім годин. Більшість пенсіонерів відмовляться від поїздок, бо викроїти гроші на електричку зі свого скромного бюджету не кожний у змозі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також