Пенсіонери Рівного та його околиць матимуть додатково 300 тонн овочів

1130 0

Ми у соцмережах:

Пенсіонери Рівного та його околиць матимуть додатково 300 тонн овочів

Реалізуючи проект «Збережемо рідну землю», громадська організація «Час-Дій» з 7 по 14 березня безкоштовно забезпечувала пенсіонерів європейським насінням овочевих культур.

Час дій палатка черга пенсіонери Участь в проекті взяли 4820 пенсіонерів — вони отримали безкоштовно насіння овочів п'яти різних видів. Волонтери громадської організації роздали понад 24000 пакетів з насінням. У результаті соціально незахищені жителі міста та околиць, про існування яких чиновники згадують тільки за місяць до виборів, отримали можливість забезпечити себе та свої сім'ї якісними, екологічно чистими овочами. Так, експерти підрахували, що майже 300 тонн овочів буде вирощено пенсіонерами Рівного і околиць з насіння, наданого «Час-Дій». І це не просто 300 тонн, а цілий піврічний процес отримання земної енергетики, трішки фізичної праці і як результат — екологічно чистий продукт на столі. Проект «Збережемо рідну землю» спрямований проти подорожчання продовольчих товарів, яке вчергове очікується восени 2016 року, проти штучно створеної урядом економічної кризи, на підтримку незалежності громадян від політичного впливу. Економічні потрясіння призведуть до остаточного зубожіння українців, і це не просто слова, а проект нашого уряду «зроби з українця раба, а землю продай», а рабам земля не потрібна. Офіційно за безцінь іноземні корпорації планують скупити українські землі у громадян України після закінчення дії мораторію у 2017 році. Але власником української землі має бути тільки українець — він має її засівати, збирати врожай, будувати, передавати в спадок. Ми не раби і не країна третього світу, як нам багато хто закидає, а з нас роблять таких.

Дмитро Соломчук
Дмитро Соломчук
Причини подорожчання харчових продуктів на 30-40?% експерти «Час-Дій» наводять такі. Скасування пільгового режиму оподаткування для аграріїв і водночас відсутність у держави планів та можливості підтримки адекватних дотаційних програм та інших форм підтримки. Нестабільна ситуація на ринку валюти. Сезонне подорожчання пально-мастильних матеріалів (ДП). Прив'язка цін на добрива до цін на валюту і на газ (зростання цін на енергоносії). Проект «Збережемо рідну землю» був реалізований винятково за кошти членів ГО «Час-Дій» — соціально відповідальних підприємців Рівного. Дмитро Соломчук, голова ГО «Час-Дій» : — Торік наша організація також забезпечувала насінням пенсіонерів. Тоді було роздано насіння понад тисячі пенсіонерів. Кількість людей, які звернулися до ГО «Час-Дій» в цьому році за насінням — 4820 — є індикатором стану забезпеченості населення, і нескладно здогадатися, що ситуація в країні погіршилася. Однак сподіваємося, що ті пенсіонери, які мають змогу виростити собі овочі, хоча б дещо покращать своє становище. Реалізуючи цей проект, громадська організація «Час-Дій» забезпечує насінням пенсіонерів щороку, він також спрямований проти продажу української землі. Нехай насіння родить і годує родини. Творімо добро разом!
За повідомленнням прес-служби ГО «Час — Дій».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також