Пенсіонери й надалі отримуватимуть гроші на пошті — від примусового переведення коштів на банківські картки відмовились

541 0

Ми у соцмережах:

Пенсіонери й надалі отримуватимуть гроші на пошті — від примусового переведення коштів на банківські картки відмовились

Кабмін скасував обов’язкове переведення з вересня виплати пенсії та соцдопомоги на карткові банківські рахунки. А конкурс на вибір нового підрядника для доставки пенсій має відбутися до кінця 2022 року. Це значить, що до того часу Укрпошта буде доставляти людям пенсії та соціальні виплати.

А тим часом в Укрпошті працюють над відкриттям поштового банку, що дозволить відкривати карткові рахунки та видавати картки пенсіонерам, на які буде надходити пенсія. Зняти кошти можна буде або у відділенні Укрпошти або у пересувному відділенні через термінал.

У відділеннях Укрпошти встановлені як власні, так і партнерські термінали. Мережа власних терміналів нараховує 5 тис одиниць, що вже покриває 80% всіх автоматизованих відділень Укрпошти. Укрпошта купляє ще 2500 POS-терміналів, та буде їх встановлювати в селах. А в 2022 планують надати термінали всім листоношам.

Щоб отримувати пенсії через Укрпошту, пенсіонер, який досі отримував кошти де-інде, має подати заяву до Пенсійного фонду. Зразки заяв є у відділеннях Укрпошти. Чи можуть пенсіонеру відмовити від переходу на обслуговування в Укрпошту? Ні, перехід на отримання пенсії на карткові рахунки є добровільним, але не обов’язковим. Тому ніхто не може примусити відкривати рахунок для отримання пенсії чи соціальної допомоги. Діє гаряча лінія Укрпошти, куди пенсіонери можуть звертатися у разі, якщо їм відмовили у переведенні отримання пенсії через Укрпошту. Залишити заявку можна за телефоном +38 (044) 354-52-73 або надіслати електронним листом на адресу pv@ukrposhta.ua


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також