Пентагон придбає Україні термінали Starlink, які Маск не зможе відключати, - NYT

453 0

Ми у соцмережах:

Пентагон придбає Україні термінали Starlink, які Маск не зможе відключати, - NYT

Видання повідомляє, що міністр оборони США Ллойд Остін схвалив цю угоду у червні. Таким чином, Пентагон отримає повний контроль за встановленням та функціонуванням терміналів на території України.

Згідно з двома джерелами, очікується придбання від 400 до 500 терміналів Starlink, які будуть використовуватись для виконання важливих функцій та певних місій.

Представники Пентагону підтвердили наявність контрактів із компанією Starlink, проте конкретні деталі угоди не розголошуються, повідомляє телеграм-канал
InfoFakt Україна .

 Ілон Маск відмовив ЗСУ у проханні включити Starlink у районі окупованого Криму, повідомляє видання  NYT. Також за словами джерел видання, Маск неодноразово обмежував доступ до Starlink під час військових дій ЗСУ.

Є і погана новиеа: окупанти отримали технологію, яка дозволяє глушити Starlink на передовій, повідомив у соцмереж аеророзвідник з позивним «Мадяр».

Наразі ворог випробовує обладнання та готує до виробництва у промислових масштабах. Цю інфу передали у відповідні підрозділи, але паралельно військові шукають спеціалістів, щоб вирішити проблему якнайшвидше.

«Фронт без Starlink — суттєво складніше, ніж навіть фронт без F-16. Сліпне та глохне», - вважає "Мадяр"

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також