Перед пранням — вивернути!

297 0

Ми у соцмережах:

Перед пранням — вивернути!

Прання одягу навиворіт насамперед захистить його від втрати кольору, що особливо важливо для темного та яскравого одягу. Також це дозволить ефективніше змивати сліди контакту тіла з тканиною. Крім того, одяг з бісером або іншими прикрасами, включаючи тонкі гудзики, краще прати вивернутим, щоб захистити і декор, і волокна від пошкоджень. Ось які речі потребують вивертання перед пранням.

Чорний та темний одяг, включно із темним денімом, а також яскраві тканини з набивним принтом з часом вицвітають. Тертя об інший одяг в барабані машини може сприяти ще більшій втраті кольору. Тому прати їх потрібно навиворіт, до того ж у холодній воді. А сушити — не вивішуючи їх під прямим сонячним промінням.

Спортивний одяг насамперед потребує прання навиворіт через те, що саме з цього боку він постійно контактує з потом та шкірним жиром, які треба ретельно вимивати. Глибоке очищення допоможе стримати ріст бактерій, які викликають появу запаху від спортивних речей.

Це ж стосується і піжами, спідньої білизни та шкарпеток. Хочете очистити їх якнайкраще — виверніть перед пранням.

Якщо на ваших речах з’явились очевидні плями поту чи дезодоранту, це також причина вивернути їх перед пранням. Якщо ви хочете запобігти появі таких плям, вам краще прати одяг саме таким чином.

Вивертання одягу може захистити делікатні тканини, зменшуючи їхнє тертя об більш грубі речі чи фурнітуру. А для найкращого ефекту делікатний одяг краще також покласти у захисний мішок. І не прати з чимось грубим, як светри чи джинси.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також