Перед виходом на вулицю у спеку з’їжте солений огірок

594 0

Ми у соцмережах:

Перед виходом на вулицю у спеку з’їжте солений огірок

Як легше перенести спекотні дні і при цьому зменшити навантаження на нирки?

Доведено, що в спекотні дні в рази збільшується навантаження не тільки на серцево-судинну систему, а й на органи, які покликані допомагати організму виводити зайву рідину — нирки, шкіру і легені. Через непомірні навантаження саме влітку трапляються часті пневмонії у людей з ослабленим імунітетом. Але найбільше страждають нирки.

Чим вища температура повітря надворі, тим більше ми робимо помилок щодо свого організму. Найголовніша — практично безупинно п'ємо воду. Величезна кількість випитої за добу води — непосильне навантаження на нирки. Особливо це небезпечно для людей, що мають проблеми з нирками, гіпертонію і серцево-судинні захворювання. У них збільшується об'єм циркулюючої крові, зростає гіперволемія (тобто зневоднення організму). Все це може в підсумку призвести до загострення хронічних захворювань, — пояснюють медики.

Тому краще, що ми можемо зробити для свого здоров'я, це зберегти в спеку колишній обсяг споживання рідини.

♦ Головне правило: щоб вас не мучила сильна спрага, постарайтеся затримати рідину. Для цього пийте трохи підсолену воду.

♦ Збираючись вийти на спекотну вулицю, з'їжте невеликий солений огірок або випийте півсклянки солоної води. Завдяки цьому ви будете менше пітніти і менше хотіти пити.

♦ Не грійте сильно супи або борщ — краще їсти злегка теплу страву. Ідеальний варіант — окрошка.

♦ Частіше приймайте прохолодний душ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також