Передадуть ЗСУ цигарки, які конфіскували на Рівненщині у білоруських контрабандистів

764 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Чоловіки незаконно зайшли на територію Рівненщини, щоб продати 6 тисяч пачок контрабандних сигарет

Ще на початку липня троє контрабандистів придбали в Білорусі 6 тисяч пачок цигарок, які згодом перевезли у ліс біля кордону з Україною та заховали. 4 липня вони перенесли вантаж на територію України поза пунктом пропуску, аби згодом продати у прикордонних селах Рівненщини. Однак, неподалік села Бутове Вараського району їх затримали співробітники СБУ.

Засідання у цій справі відбулося 7 серпня, повідомляє zaxid.net.  Відомо, що за тиждень до нього всі троє обвинувачених уклали з прокурором угоди про визнання винуватості. Судячи з вироку, участь у засіданні вони взяли дистанційно, перебуваючи у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

Суддя Роман Світличний з Зарічненсього райсуду угоди затвердив. Тож трьох громадян Білорусі визнали винними у порушенні статті про незаконне транспортування з метою збуту підакцизних товарів. Кожному призначили по 85 тис. грн штрафу. Також 6 тис. пачок сигарет конфіскують та передадуть на потреби ЗСУ.

Вирок поки не не набрав законної сили, його можна оскаржити в апеляційному суді. Однак, судячи з того, що обвинувачені підписали угоди і погодились на обумовлене покарання, то подавати апеляції вони не будуть.


 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також