Переконувала суд, що оборонялась і вбивати не збиралась

1588 0

Ми у соцмережах:

Переконувала суд, що оборонялась і вбивати не збиралась

Вісім років позбавлення волі — такий вирок почула 57-річна жителька Березнівського району, обвинувачена у вчиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

Торік 30 вересня в оселю до 56-річної Наталії К.  в смт. Соснове Березнівського району прийшла 46-річна подружка - односельчанка Марія. Жінки разом пили горілку і потім посварились.  Під час шарпанини господиня вдарила ножем у стегно свою гостю.  Потім обидві пішли спати. А вранці  співмешканець господині знайшов гостю мертвою та викликав поліцію. Виявилося, що Марію померла від втрати крові.

Цьогоріч 15 липня Березнівський районний суд визнав Наталію  винуватою у вчиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, і призначив покарання -  8 років позбавлення волі. Суд постановив стягнути з обвинуваченої на користь потерпілої сторони 100 000 гривень моральної шкоди.

Вирок місцевого суду у Рівненському апеляційному суді оскаржив захисник. Він посилався на те, що висновки суду першої інстанції не відповідають фактичним обставинам кримінального провадження. Просив вирок суду першої інстанції скасувати та ухвалити новий, яким виправдати Наталію, бо вона під час конфлікту вона була змушена оборонятись.

Рівненський апеляційний суд повідомив, що колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ залишила вирок  місцевого суду без змін, а апеляційну скаргу захисника — без задоволення.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також