Документи для будівництва нового корпусу Рівненської обллікарні виготовлятимуть завдяки схемі - активісти

1030 0

Ми у соцмережах:

Документи для будівництва нового корпусу Рівненської обллікарні виготовлятимуть завдяки схемі - активісти

Обрали фірму-переможця, яка має виготовити документи для будівництва нового хірургічного корпусу Рівненської обласної лікарні.

 За 14 млн. 695 тис. 597 грн. 50 коп. розробити проєкт пропонує компанія «Всеукраїнський центр державно-приватного партнерства».

Однак фахівці ГО «За чесний тендер», які спостерігають за державними закупівлями заявили, що відбулася схема:

- Участь взяло дві фірми, які не торгувалися, кращу ціну запропонувала і, очевидно, перемогу отримає ТОВ «Всеукраїнський центр державно-приватного партнерства». А програла їм фірма ТОВ «Комвінпроджект».

Але насправді, ніяких торгів не було, а відбувся звичайний договорняк, в якому друга фірма просто підігрує першій. Вони не торгувалися, і не збиралися, адже замість тендерної пропозиції завантажили звичайні фейкові файли, які мають видимість заархівованого архіву, але насправді є звичайним електронним сміттям.

Для чого фірмі платити 3400 грн. за участь, але завантажувати не пропозицію, а «електронне сміття» і навіть не мати теоретичних шансів на перемогу? Лише для того, щоб підіграти переможцю.

Саме така ж схема, з цими ж двома фірмами, з фейковими пропозиціями була застосована кілька днів раніше, на тендері по проектуванню басейну поблизу школи №25 у Рівному.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також