Останніми роками перепелині яйця стали серйозним конкурентом курячим. І не випадково. Адже у перепелиних яйцях міститься 27 необхідних для організму мікроелементів, зокрема, калій, кальцій, залізо, кобальт, магній. Вони багаті на провітамін А (каротин), вітаміни В1, В2.
Зокрема, В1, відомий у народі як вітамін енергії — він сприяє росту, покращує роботу органів травлення, нервової системи, м’язів та серця. Вітамін В2 (рибофлавін) теж сприяє росту і зберігає здоровою шкіру, волосся, нігті, допомагає вилікувати виразки ротової порожнини, поліпшує обмін білків, жирів, вуглеводів в організмі та покращує зір, зменшує втомлюваність очей.
Оскільки температура тіла у перепілок висока (42°), жодних шкідливих речовин у яйцях цих пташок немає. А отже, ні алергії, ні сальмонельозу від уживання перепелиних яєць (на відміну від курячих) у дітей і дорослих не буде.
Їх можна вживати сирими, варити або смажити, а також готувати з них ліки. Деякі люди варені перепелині яйця вживають навіть разом зі шкаралупкою, адже в ній — 90% карбонату кальцію, необхідного для кісткової тканини, росту волосся, догляду за шкірою, нігтями, зубами. Шкаралупка також підсилює функцію травних органів.