Перерахунок пенсій: міністр назвала дату

2164 0

Ми у соцмережах:

фото - https://narodna-pravda.ua/

Міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що перерахунок пенсій в Україні мають намір провести з квітня. Також глава Мінфіну повідомила, що трансферт з держбюджету до Пенсійного фонду був значно збільшений.

- Коли ми говоримо про наступний рік – цифри набагато краще. Пенсія: перерахунок пенсії з квітня місяця планований. Трансферт з державного бюджету до Пенсійного фонду істотно збільшений – 173 мільярда. Це те, що бюджет допомагає Пенсійному фонду. Однак зростання мінімальної зарплати означає більше платежів до Пенсійного фонду, – повідомила Макарова в ефірі телеканалу «Україна».

Нагадаємо, в держбюджеті на 2020 рік Кабмін збільшив витрати на соціальні виплати.

У грудні 2019 року мінімальна пенсія зросте з 1564 до 1638 грн, а максимальна – з 15,6 до 16,3 тис. грн. Зараз такі виплати отримують не більше 1,9% від загальної кількості пенсіонерів. Це народні депутати, судді і прокурори.

Раніше 17 жовтня Рада ухвалила закон про перевірку одержувачів пільг та субсидій. Однак президент Володимир Зеленський наклав вето на документ. У Мінфіні пояснили, що вето викликано технічною неузгодженістю з прикінцевими положеннями, яка незабаром буде усунуто. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також