Переробка кукурудзи та виготовлення біопластику: голова Рівненської ОДА у Маріуполі презентував інвестиційні проекти для Рівненщини

1294 0

Ми у соцмережах:

Переробка кукурудзи та виготовлення біопластику: голова Рівненської ОДА у Маріуполі презентував інвестиційні проекти для Рівненщини

Перший інвестиційний форум Re:Think. Invest in Ukraine відбувся у донецькому Маріуполі. На форум з’їхалися інвестори та представники фінансових інституцій з усього світу. Під час інвестиційного форуму голова Рівненської ОДА Віталій Коваль презентував декілька регіональних інвестиційних проектів.

Як повідомляє пресслужба Рівненської ОДА, перший проект стосується створення деревообробного кластеру на основі виробництва деревостружкових плит. Компанія «Kronospan» вже розпочала реалізацію масштабного інвестпроекту з будівництва сучасного заводу з виробництва деревостружкових плит. Метою проекту є розширення ринків збуту продукції компаній-членів та ринків продукції з деревини загалом.

Крім того, голова Рівненської ОДА планує створити унікальне виробництво екологічно чистого біопластику. Нині на території області є достатні потужності для зберігання зернових культур. Останнім часом створено кілька нових елеваторів. Ідея полягає в тому, щоб Рівненська область стала великим хабом зі зберігання та подальшого виробництва продукції. Тому наразі розглядають можливість залучення інвестицій для створення комплексу глибокої переробки кукурудзи та виготовлення біопластику.

Також Віталій Коваль хоче створити єдиний в Північно-західному регіоні України транспортно-логістичний хаб. Він передбачає налагодження роботи рівненського аеропорту - регулярного авіасполучення, збільшення обсягів перевезень, розширення їх географії.

Наступний проект стосується можливості заснування інноваційного соціально значимого підприємства із виробництва агломератних виробів. Ефективне використання мінерально-сировинних ресурсів регіону передбачає залучення до проекту добувних підприємств області з подальшим заснуванням відповідного кластеру.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також