Переваги кокосової олії в догляді за волоссям - поради експертів EVA Blog

625 0

Ми у соцмережах:

Переваги кокосової олії в догляді за волоссям - поради експертів EVA Blog

Тисячоліттями люди, що жили в теплих прибережних районах світу, де в достатку ростуть кокоси, використовували солодке ароматне кокосова олія не лише в їжу, але і для підтримки природної краси шкіри і волосся. Про користь яку дає кокосова олія для волосся знали тайські і філіппінські красуні, дівчата з спекотній Індії, Малайзиии і Шрі-Ланки та експерти сайту EVA Blog. Сучасні вчені провели ряд досліджень і знайшли наукові пояснення прадавнього знання.

Кокосова олія додасть волоссю силу і блиск

Кокосова олія є одним з найбагатших природних джерел насичених жирних кислот. Особливо багато в ньому лауринової кислоти (laurinic acid) – від 45 до 53% від загальної кількості жирів. Лауринова кислота – кислота середньої ланцюга, вона глибоко проникає в структуру волосся, через жорсткий захисний шар до самої серцевини, насичуючи її. Інші жирні кислоти, що містяться в різних рослинних оліях, навіть в реп'яховому і касторовій, на це не здатні. Дослідження доводять, що, завдяки лауринової кислоти, кокосова олія здатна проникати у волосяні фолікули набагато глибше, ніж ефективні мінеральні масла навіть з професійних салонних кондиціонерів. Перевагами лауринової кислоти є і її антибактеріальні, противірусні та протимікробні властивості. Вона володіє регенеруючою дією і сприяє загоєнню.

Основні корисні властивості:

• Зміцнює.

• Відновлює.

• Живить.

• Стимулює ріст волосся.

Лінолева кислота, також міститься в кокосовій олії, необхідна для запобігання втрати вологи з тіла волоса. Завдяки їй волосся стають еластичними, товщі, сильніше, у них здоровий, привабливий вигляд.

Регулярне застосування кокосового масла: до і після

У 100 г кокосової олії міститься близько 99 г жирів, більше 90% з них – насичені.

Основна речовина, що становить волосся, - фибриллярный білок кератин. При його втраті волосся втрачає еластичність, стає ламким, истонченным, сухим. Згубним впливом на кератин мають хімічні процедури – фарбування, відбілювання, завивка, а також ультрафіолетове опромінення, сухість, тепловий вплив. Саме багате жирними кислотами кокосова олія краще за інших здатне захистити волосся, зменшити втрату цінного білка, зробити його більш здоровим і стійким до несприятливих факторів навколишнього середовища або процедур.

Також в кокосовій олії містяться вітамін Е і фітостерини. Вітамін Е – природний антиоксидант. Він сприяє насиченню клітин киснем, покращує кровопостачання, активізує оновлення клітин. Завдяки цьому вітаміну кокосова олія корисна для росту волосся, повертає їм шовковистий блиск і пружність. Фітостерини перешкоджають втраті колагену і стимулюють його вироблення, вони знижують схильність шкіри до алергічних реакцій, борються із запаленнями.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також