Переваги металообробки виробів на ЧПУ верстатах

375 0

Ми у соцмережах:

Переваги металообробки виробів на ЧПУ верстатах

Токарні станки зазнали значного технологічного розвитку протягом багатьох років: від простих ручних механізмів до високотехнологічних автоматизованих систем. Автоматизація виробництва відіграла ключову роль у досягненні високої продуктивності роботи устаткування. Тому основою сучасного металообробного обладнання є ЧПУ (числове програмне управління), що дозволяє точно і швидко обробляти заготівки металів, відтворюючи деталі з максимальним рівнем ідентичності. Завдяки ЧПУ металообробка стала процесом, здатним забезпечувати безпомилкове виготовлення великої кількості деталей за малий проміжок часу. Такі станки ефективно працюють як з чорними, так і з кольоровими металами, забезпечуючи широкий спектр можливостей обробки. Завдяки програмному керуванню пристроєм за допомогою ЧПУ, ризик виробничого браку мінімізовано з наближенням до нульового значення.

Особливості послуг обробки металу з програмним управлінням

Устаткування з ЧПУ працює за принципом точного виконання заданих інструкцій, які оператор вводить через пульт управління. Це дозволяє виконувати складні операції з великою точністю, мінімізуючи ручну працю та можливість помилок. Інноваційність програмно автоматизованих станків також полягає у тому, що металообробка виробів на ЧПУ стала безпечною для оператора, оскільки людина не має прямого контакту з різальними елементами, а також завдяки наявності захисного кожуха, що запобігає потраплянню металевих стружок та інших виробничих відходів у робочу зону.

Горизонтальні токарні станки розраховані на забезпечення комплексних послуг з металообробки, включаючи:

  • різьблення різних візерунків, розточування, свердління;
  • зовнішнє виточування;
  • обробку деталей з різною об’ємною формою та криволінійністю контурів;
  • деталі малого розміру за індивідуальними кресленнями.

При налаштуванні станка враховується не тільки геометрія деталі, але й вага заготівки, тому система автоматично визначає навантаження на різець, робочий час.

Обробка металу на ЧПУ верстатах виконується з максимальною точністю, тому ці станки використовуються для виробництва деталей для різноманітних галузей промисловості, зокрема для автомобілебудування, машинобудування, оборонної сфери.

Скільки коштує металообробка на замовлення з застосуванням ЧПУ?

Вартість послуг обробки металу залежить від багатьох факторів, зокрема від типу сировини, ваги заготівки, складності процесу виробництва, а також від кількості одиниць у партії. Серійне виробництво, яке включає виготовлення деталей будь-якої складності, часто вважається більш доступним, оскільки, налаштувавши станок один раз, можна виготовити велику кількість ідентичних деталей, знижуючи таким чином вартість за одиницю товару.

Компанії, що мають власні станки, такі як MAGNET, зазвичай пропонують більш демократичні ціни. У них можна замовити металообробку як одноразово, так і на регулярній основі. І в обох випадках клієнтами можуть бути люди з різних міст України, надсилаючи деталі креслень електронною поштою. Готові вироби зазвичай відправляються замовникам у зазначене місто за допомогою транспортних перевізників.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також