Переваги прогулянок на самокаті для дошкільнят

936 0

Ми у соцмережах:

Переваги прогулянок на самокаті для дошкільнят

Більшість мам і татусів все частіше стикаються з проблемою низької активності дитини. Якщо раніше малюки різного віку з радістю бігли на вулицю, щоб погуляти та побачитися з друзями, то зараз вони краще годинку «зависнуть» у віртуальному світі. Це стосується не тільки підлітків, а й малюків 4-5 років. Батьків, звичайно, таке проведення часу не влаштовує. Щоб виманити юних домосідів на вулицю, потрібно докласти зусиль. Можливо вдасться захопити малюка їздою на самокаті.

Переваги використання самоката для дітей

Прогулянки, де використовують самокат, мають безліч позитивних переваг. Зокрема це фізична активність та розвиток витримки у дитини.

Переваги прогулянок на самокаті:

♦ Дитина навчиться тримати рівновагу

♦ Малюк буде краще орієнтуватися в просторі

♦ Він розвине координацію рухів

♦ Дитина фокусує погляд

Варто відзначити, що самокат буде цікавий не тільки школярам, а й дошкільнятам. Головне не примушувати дитину кататися на цьому виді транспорту. Будьте хитрішими, запропонуйте дитині влаштувати змагання або зробіть трасу з перешкодами. Дітям має подобатися перебувати на вулиці.

Відомий український педіатр Євген Комаровський неодноразово заявляв, що дітям важливо проводити час на свіжому повітрі. Ще краще, якщо малюк буде проводити час на вулиці активно, в тому числі катаючись на велосипедах, роликах, самокатах, які стимулюють фізичну активність. Єдине, доктор зазначав, що кататися на дитячому транспорті потрібно в засобах захисту (шолом, наколінники та налокітники).

Кращі варіанти самокатів для дітей від 3 до 10 років

Обираючи самокат для дошкільнят, варто обирати моделі, які поєднують толокар, самокат та каталку. Ручка встановлена на спинці, призначена для батьківського контролю, стане додатковою перевагою. Мама або тато може посадити дитину на сидіння і керувати транспортним засобом. Виробники передбачили все і для цієї мети встановили підставку під ноги у вигляді педалей. Наприклад, самокати від фірм iTrike та Next можна трансформувати в толокар. Дитина, зручно розташувавшись на сидінні, може відштовхуватися ногами та самостійно їхати.

Як тільки малюк буде готовий до їзди на самокаті, все зайве можна прибрати та вийде повноцінний самокат. На ручці транспортного засобу розташований кошик для дрібниць. Такі моделі підійдуть для самих маленьких дітей, які поки не впевнені у власних силах. Таким чином, можна змінювати спосіб переміщення пристрою, штовхаючи його з використанням ручки. Дитина призвичаїться керувати транспортним засобом, через деякий час можна буде придбати повноцінний самокат на двох колесах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також