Переваги та недоліки оплати за QR-кодом

2128 0

Ми у соцмережах:

Переваги та недоліки оплати за QR-кодом

Більшість підприємств, які займаються торгівлею, зокрема онлайн-магазини, мають на меті залучення покупців. Це можна зробити не лише за допомогою реклами, але ще й покращенням обслуговування. Йдеться не тільки про ввічливих продавців або додаткові бонуси, але й широкий асортимент способів оплати.

Особливості оплати товарів та послуг із застосуванням QR-коду

Як показує практика, мінімальний дохід одержують точки, які приймають виключно готівку. Більшість людей зараз у своєму гаманці мають кілька зарплатних чи кредитних карток, на яких є гроші. Іноді не вистачає часу на зняття готівки у банкоматі. Саме тому значна кількість людей вважають за краще розплачуватися з використанням карток. Однак останнім часом з'явилася величезна кількість смартфонів із функцією NFC, що дозволяє здійснювати безконтактні платежі шляхом прикладання смартфона до касового апарату.

За допомогою простої системи кошти списуються з банківського рахунку покупця і переводяться на рахунок продавця. Касові апарати та термінали приймають банківські картки, проте зараз не обов'язково носити їх із собою. Абсолютно у всіх сучасних телефонах є сканер QR-коду. Тому оплата по QR-коду – принципово нова система, яка робить маніпуляцію дуже простою та швидкою.

Декілька причин оплатити послуги з використанням QR-коду

Основна перевага – моментальна оплата. Таким чином, гроші з рахунку списуються моментально, одразу потрапляють на рахунок продавця. Немає потреби чекати якийсь час, щоб пройшов переказ.

Переваги використання QR-коду для оплати послуг:

♦ Практично всі згенеровані коди абсолютно безкоштовні, тому оплата здійснюється без комісії. Це допомагає економити гроші як продавцю, і покупцю.

♦ Максимальний комфорт та зручність. Не потрібно ритися в сумці чи гаманці, розшукуючи картку. Смартфон завжди знаходиться під рукою, і зможе виконати кілька простих переказів.

♦ Це чудовий спосіб захисту особистих даних, особливо в Інтернеті. При пошуку інтернет-магазину, варто віддавати перевагу майданчикам, на яких оплата здійснюється за допомогою згенерованого QR-коду. Імовірність витоку особистих даних зведена нанівець, адже клієнт не вводить дані карти, особисту інформацію.

Будь-який платіж здійснюється за допомогою спеціального посилання, згенерованого продавцем. Це чудовий спосіб оплати комунальних платежів, які потребують великої кількості часу. Щоб здійснити оплату у банку чи терміналі самообслуговування, доводиться вводити багато зайвої інформації. Одна неправильна цифра може призвести до того, що гроші буде перераховано на чужий рахунок або оплата не пройде. Тому QR-код у платіжці — один із найпростіших способів оплати комунальних послуг. Обов'язково скористайтеся ним, щоб заощадити час та гроші. Адже при оплаті комунальних платежів за QR-кодом немає необхідності платити за банківські послуги та здійснення переказу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також