Переваги та недоліки сучасних смартфонів на базі Андроїд

3490 0

Ми у соцмережах:

Переваги та недоліки сучасних смартфонів на базі Андроїд

Чи варто купувати смартфон на Андроїді у 2022 році? Безумовно, адже це найпопулярніша ОС світу, яка має чимало переваг. А що користувачі думають про недоліки?

Плюси та мінуси смартфонів на Андроїді

Android — це найпопулярніша ОС у світі, вперше про її існування користувачі дізналися у 2008 році. З цього моменту операційну систему було неодноразово доопрацьовано, удосконалено, протестовано. На сьогодні на Андроїді функціонують найкращі смартфони, які тільки є на ринку, доступні Бездепозитные бонусы 2022, сучасні програми та ігри. Однак, деякі недоліки у системи є, і власникам Андроїд — пристроїв напевно буде цікаво, які доробки чекають на систему, які переваги та недоліки у неї є.

Тоні Слотерман, власник компанії Casino Bonuses Finder стверджує, що прогрес неухильно рухається вперед, і є велика ймовірність того, що Андроїд виграє у конкурентній боротьбі з iOS. Пристрої на базі Android можуть запропонувати користувачам більшу варіативність, ніж продукти Епл. Наприклад, у них можна встановити дві сім карти, розширити пам’ять SD — картою і т. д. Розглянемо інші переваги.

Переваги смартфонів на базі Андроїд

Як правило, більшість людей роблять вибір на користь пристроїв на Андроїд. Це відбувається з низки причин, основні з них опишемо нижче.

♦ Андроїд — відкрита ОС. Це означає, що є можливість вносити до неї корективи. Наприклад, допрацювати управління пристроєм, створювати та змінювати ПЗ.

♦ Великий вибір смартфонів за різною ціною, що відрізняються за зовнішнім виглядом, розмірами, відтінками.

♦ Підтримка пристроєм двох сім-карт одночасно.

♦ Наявність слота під картку пам’яті. Носій дозволить значно розширити пам’ять пристрою, легко переносити дані з одного смартфона до іншого.

♦ Зручне керування пристроєм завдяки наявності інтуїтивно зрозумілого меню. Його зовнішній вигляд може змінюватися в залежності від моделі Андроїда, проте розробниками все ж таки зберігається структура.

♦ Для системи Android регулярно виходять оновлення, додаються нові можливості, підвищується рівень безпеки пристрою.

♦ Дані синхронізуються з іншими пристроями користувача.

♦ Наявність функціональних та зручних віджетів, які можна винести на екран для швидкого ознайомлення з тією чи іншою інформацією.

♦ Більшість програм у Play Маркеті є безкоштовними. У платних, найчастіше, є демо-версія.

♦ Безліч програм у мережі, які написані розробниками-аматорами. Вони доступні не тільки в офіційних магазинах, але й на сайтах надання будь-яких послуг.

♦ Отвори для гарнітури універсальні, навіть оригінальні аксесуари коштують недорого.

На перший погляд, може здатися, що система Android ідеальна, але це не так. Існують деякі особливості ОС, які є спірними. Опишемо їх нижче.

Мінуси ОС

Порівняємо особливості операційної системи Андроїд із її прямим конкурентом — iOS, яка встановлюється на смартфони компанії Apple.

♦ Система Андроїд дуже вразлива для вірусів. Користувач ризикує завантажити програму, яка містить шкідливий код і може призвести до некоректної роботи пристрою. Власнику смартфона слід обережно завантажувати програми з невідомих джерел за межами Play Market, а також контролювати, до якої мережі смартфон приєднався.

♦ Щоб ефективно використовувати пристрій, потрібна реєстрація в Google.

♦ У телефонах від Apple можливість оплати товарів безконтактним способом доступна з ранніх моделей. Підтримка NFC не завжди присутня в сучасних моделях Андроїда, тим паче бюджетних.

♦ Мінімальні відмінності в оновленнях, що не призводять до кардинальних змін у роботі системи. Розробники заздалегідь не анонсують, коли буде проводитись оновлення, для яких апаратів, чи оновлюватиметься той чи інший смартфон через деякий час.

♦ Процес виготовлення обладнання досить складний, а на Андроїд функціонує безліч пристроїв від різних виробників, тому складно контролювати їх якість.

У певному сенсі порівнювати смартфони на Android та iOS неправильно. Продукція Apple коштує близько 10 тис. грн за відновлений пристрій та від 17 тис. грн за новий телефон застарілої моделі. Смартфон на базі Android можна придбати від 1,2 тис. грн в середньому. Якщо говорити про дорогі Android пристрої, то вони досить продумані. Як правило, користувачі не скаржаться на їхню швидкодію і залишаються задоволені функціоналом.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також