Переваги використання покривних культур

284 0

Ми у соцмережах:

Переваги використання покривних культур

Для покращення характеристик ґрунту та підвищення врожайності в сільському господарстві вдаються до спеціальних методів. Зокрема, скошують або закладають сидерати або рослини, які швидко набирають зелену масу – за їх допомогою виходить збільшити родючість поля.

Покривні культури використовують для захисту поверхні від ерозії, поглинання мінеральних добрив й зменшення пересихання ґрунту. Їх скошують і закладають всередину землі або залишають зовні для захисту верхнього шару. Коріння в процесі перегнивання збагачує мінеральний склад поля.

Які існують різновиди покривних культур?

Використання покривних культур – один із необхідних та важливих етапів сучасного сільського господарства. Ці рослини поділяються на озимі, ярові та багаторічні. Під час вибору звертають увагу на тип ґрунту (піщаний, глинистий, кам’янистий тощо), а також клімат місцевості. Окремі сидерати більш стійкі до високих температур, інші краще витримують холод.

Озимі покривні культури, наприклад, жито або рожева гірчиця, висівають восени й залишають на полі на всю зиму для захисту від ерозії та вимивання. Ярові висаджують навесні та вони залишаються рости протягом літа. Завдяки їм у землі зберігається більше вологи, й виходить ефективно боротися з бур’янами. Також необхідні багаторічні дерева, трави або кущі, щоб структура поля залишалася незмінною.

Чому варто використовувати покривні культури?

Покривні культури корисні й постійно необхідні у сільському господарстві, адже сприяють збільшенню врожайності шляхом повернення в ґрунт органіки, утримання вологи й поживних речовин. Варто виділити декілька переваг використання:

  • збереження біологічного різноманіття (створення середовища для комах та інших мікроорганізмів);
  • зменшення витрат на добрива і пестициди;
  • зниження потреби в механічній обробці поля;
  • покращення родючості й збільшення врожайності.

Покривні культури ADAM використовують у сільському господарстві для покращення характеристик ґрунту, його захисту від вимивання й втрати вологи. Ці рослини допомагають зібрати багатий врожай.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також