Перевести богослужіння в онлайн-режим запропонував президент Зеленський

847 0

Ми у соцмережах:

Перевести богослужіння в онлайн-режим запропонував президент Зеленський

Президент Зеленський зустрівся з релігійними лідерами України

 

Президент обговорив з представниками українських релігійних організацій боротьбу з епідемією коронавірусу і закликав їх дотримуватися заходів карантину.

 Президент Володимир Зеленський закликав представників Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій на зустрічі у своєму Офісі в понеділок, 19 жовтня, допомогти владі у протидії епідемії COVID-19.

 За інформацією МОЗ, в Україні в останні тижні фіксується 5-6 тисяч нових випадків коронавірусу щодня і спостерігається тенденція до зростання захворюваност.

 Найгірше переносять хворобу особи похилого віку - на них припадає 80-85% від усіх летальних випадків COVID-19.

 "Ми можемо знизити кількість заражених і померлих, якщо зменшимо перебування громадян, особливо похилого віку, у місцях масового скупчення людей. Мова йде не тільки про церкви, а й про будь-які приміщення і заходи", - наголосив Володимир Зеленський.

 За його словами, держава не може щотижня збільшувати кількість ліжок і переводити медзаклади тільки на лікування хворих з COVID-19.

 "Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9 500 щоденних заражень коронавірусом. Якщо мати більше 9 500 інфікованих щодоби, ми будемо змушені вводити жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни і буде дуже складно всім", - пояснив президент.

 Володимир Зеленський закликав релігійних лідерів влаштовувати заходи таким чином, щоб максимально зменшити скупчення людей і збільшити соціальну дистанцію, зокрема, перевести богослужіння в онлайн-режим.

 Представники Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій запевнили, що будуть максимально використовувати і вживати заходів для дотримання карантинних рекомендацій, у тому числі щодо соціальної дистанції.

 При деяких релігійних організаціях введено соціальні ініціативи щодо закупівлі та передачі продуктів і всього необхідного літнім особам і малозабезпеченим з метою зменшення їхніх соціальних контактів з потенційно хворими людьми.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також