Перевірений рецепт: малосольні огірки на зиму

30213 0

Ми у соцмережах:

Перевірений рецепт: малосольні огірки на зиму

Орієнтовний склад продуктів: 4 кг огірків, 4 л води, 4 ст. л. солі (на одну заливку), 3-4 корінці хрону, кріп, листя хрону, вишні чи смородини, часник за смаком
Вихід – 9 банок по 800 мл

На дно банки покласти кріп, листя та корінь хрону, часник; щільно вкласти огірки і залити киплячим розсолом (1 ст. л. солі на 1 л води).

Накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 36 год., щоб перебродили. Але розрахуйте час так, щоб не довелося вночі вставати заливати огірки.

Банки бажано поставити в якусь ємність, щоб було куди витікати рідині.

Потім розсіл злити, зварити новий такий самий, додати в банку лавровий листочок і перець горошком (можна і шматочок пекучого за смаком).

Залити гарячим розсолом огірки і закатати металевими кришками.

Охолодити при кімнатній температурі, а потім зберігати в прохолодному місці.

Огірки всю зиму будуть малосольними і хрумкими.

Кришка трохи “надується”, але не звертайте уваги – огірки не зіпсувалися.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також