Орієнтовний склад продуктів: 4 кг огірків, 4 л води, 4 ст. л. солі (на одну заливку), 3-4 корінці хрону, кріп, листя хрону, вишні чи смородини, часник за смаком
Вихід – 9 банок по 800 мл
На дно банки покласти кріп, листя та корінь хрону, часник; щільно вкласти огірки і залити киплячим розсолом (1 ст. л. солі на 1 л води).
Накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 36 год., щоб перебродили. Але розрахуйте час так, щоб не довелося вночі вставати заливати огірки.
Банки бажано поставити в якусь ємність, щоб було куди витікати рідині.
Потім розсіл злити, зварити новий такий самий, додати в банку лавровий листочок і перець горошком (можна і шматочок пекучого за смаком).
Залити гарячим розсолом огірки і закатати металевими кришками.
Охолодити при кімнатній температурі, а потім зберігати в прохолодному місці.
Огірки всю зиму будуть малосольними і хрумкими.
Кришка трохи “надується”, але не звертайте уваги – огірки не зіпсувалися.