Перевірять, куди «пішли» мільйони на укриття для Рівного

2234 0

Ми у соцмережах:

Перевірять, куди «пішли» мільйони на укриття для Рівного

Цього року місто виділило мало не рекордну суму зі свого бюджету, щоб терміново привести до ладу укриття в усіх школах та дитсадках Рівного. Наскільки там комфортно перебувати і на що конкретно витратили понад 70 мільйонів гривень — візьмуться перевіряти міські депутати. Створять три депутатські комісії. Одну очолить ініціаторка ідеї Галина Кульчинська, а дві інші — Володимир Валявка та Катерина Марчук.

Галина Кульчинська, депутатка міської ради Рівного:

— Місто витратило немалі кошти платників податків на облаштування укриттів. Моя пропозиція така: створити тимчасові контрольні комісії з використання коштів на облаштування і утримання укриттів. Одна — по закладах дошкільної освіти та культури, друга — по закладах освіти та охорони здоров’я. Третя комісія потрібна для вивчення стану укриттів, що знаходяться в житлових будинках Рівного і перебувають на балансі управління комунальною власністю. Таких укриттів є 36, і мені здається, це важливо, щоб депутати принаймні оглянули ці укриття і зрозуміли, якої дії вони потребують з боку влади.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Рівне — одне з міст в Україні, яке чи не найкраще справилося з ремонтами в об’єктах укриття і в якому чи не найбільше коштів було виділено на ремонт укриттів у комунальних закладах. Адже 75 мільйонів гривень було виділено на ремонт об’єктів укриття.

Щодо інших об’єктів укриття, в тому числі й на вул. Соборній, 57 (колишня книгарня «Ранок»). Триває процес пріоритетності, тобто вирішується, які приміщення будуть в першу чергу ремонтуватися. Управління капітального будівництва займається цим питанням. Виконком виділить кошти, і ремонтні роботи будуть здійснюватися.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також