Перевіряти поліцейських хочуть п’ятеро рівнян: три адвокати, бізнесмен і журналістка

4004 0

Ми у соцмережах:

Журналістка Вікторія Мамотюк. Фото - прес-служби Рівненської облради

Двох кандидатів від громадськості Рівненська обласна рада на сесії 14 червня має обрати до поліцейської комісії Головного управління Національної поліції у Рівненській області.

Адвокат Володимир Шаховський. Фото - з його сторінки у Facebook

Поліцейська комісія, в яку входять громадські активісти та правоохоронці, проводить конкурс на посади у поліції, впливає на просування по службі поліцейських та визначає відповідність їх посадам.

Адвокат Валентин Дупак. Фото - з його сторінки у Facebook

Коли комісію формували вперше – у 2015 році – облрада обирала з-понад 20 претендентів. Тоді депутати проголосували за 37-річного демобілізованого учасника АТО Валерія Багамедова та 27-річного директора товарної біржі "Лексус-форум" Євгенія Вариводу. Їхнє обрання пов’язували з політичними домовленостями, адже на той час поліцейська комісія мала провести атестацію усіх працівників поліції й інтерес до неї був немалий.

Підприємець Василь Сойко. Фото - з сайту УКРОПуЦього року претендентів у комісію від громадськості значно менше – лише п’ятеро.  

Документи подали 34-річний адвокат та член «Правого сектора» Володимир Шаховський, 32-річний адвокат та голова ГО «Правове поле» Валентин Дупак, 57-річний підприємець та представник ГО «Самооборона Рівненщини» Василь Сойко, 58-річний колишній слідчий та військовий прокурор, а нині адвокат та член ГО «Рівненське обласне товариство Рівненська січ війська запорозького» Віталій Повшук та 34-річна журналістка сайту «ВСЕ» Вікторія Мамотюк.

Адвокат Віталій Повшук. Фото - з сайту Рівне1За кандидатів обласні депутати на сесії голосуватимуть в алфавітному порядку. Спершу буде рейтингове голосування, під час якого простою більшістю голосів оберуть чотирьох кандидатів. Опісля голосуватимуть знову. Перші двоє за списком, які наберуть не менше 33 голосів, стануть членами поліцейської комісії від громадськості.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також