Перша жінка отримала звання Героя України

2035 0

Ми у соцмережах:

Перша жінка отримала звання Героя України

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 106 військовослужбовців, які мужньо проявили себе у боях за незалежність України. Сімнадцять нагороди отримали посмертно.

 Як уточнив у своєму зверненні глава держави, Україна має першу жінку Героя України.

Йдеться про сержанта Інну Дерусову. З 24 лютого старший бойовий медик виконувала завдання у місті Охтирка Сумської області. Врятувала більше 10 військовослужбовців, ризикуючи власним життям. Загинула від артилерійського обстрілу російських військ, надаючи допомогу пораненим. Перша жінка Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка», якій це звання присвоєно посмертно.

Указ про присвоєння звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка»:

Старший сержант Васіч Сергій Вікторович. Посмертно. Мужньо обороняв наші позиції у Київській області. Знищив ворожу техніку та значну кількість живої сили ворога.

Старший солдат Пархомук Віталій Васильович. Посмертно. Під час контрнаступу на противника в районі міста Макарів завдав значних втрат ворогу і героїчно загинув, захищаючи своїх побратимів.

Солдат Мрочко Костянтин Васильович. Посмертно. Мужньо боровся із силами противника, які переважали. Завдяки його ефективним діям окупанти зазнали болісних втрат.

Солдат Свинчук Олег Анатолійович. Посмертно. Героїчно виконував свій обовʼязок у бою проти сил ворога, що переважали. До останнього допомагав своїм співслужбовцям.

Сержант Ханін Андрій Павлович. Посмертно. Захищаючи Волноваху Донецької області, знищив танк ворога та близько 10 осіб противника. Під час бою, отримавши поранення, допомагав пораненим співслужбовцям і до останнього виконував свій обовʼязок.

Присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка»:

Старший лейтенант Гуцул Володимир Олександрович. Завдяки його героїчним діям у Херсонській області вдалося знищити 25 одиниць техніки ворога та близько 300 окупантів.

Старший лейтенант Чорний Володимир Володимирович. Завдяки його умілим діям при захисті Волновахи Донецької області було знищено близько 50 осіб противника, танк Т-72 і взято в полон пʼятеро окупантів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також