Перше містечко для переселенців відкрили на Рівненщині

2250 0

Ми у соцмережах:

Перше містечко для переселенців відкрили на Рівненщині

Сьогодні разом з головою облради Андрієм Караушем начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль вручили ключі від 12 модульних будиночків для понад 40 переселенців.

Будиночки утеплені, витримують температуру до -40 градусів за Цельсієм. Мають автономне опалення.

Тут облаштована кухня, душова, є шафа, двоспальне ліжко та двомісний диван.

Новостворене містечко знаходиться на території Радивилівської територіальної громади. Її обрали невипадково, адже громада займає друге місце в області з прийнятих ВПО у співвідношенні до місцевого населення.

До речі, будиночки виготовило підприємство «Лайф Буд», релоковане з Харківщини на Рівненщину. До війни вони займалися монтажем теплоізоляції, а вже в нашій області перекваліфікувалися - стали робити модульні конструкції.

В будиночки поселяться сім’ї переселенців, які мешкають в громаді. Пріоритет надавали для офіційно працевлаштованих ВПО; мамам з дітьми, чоловіки яких є військовослужбовцями; людям з інвалідністю; вузькопрофільним спеціалістам, яких потребує громада тощо.

- Коли люди хочуть працювати, шукають і знаходять роботу, вони швидше адаптуються на новому місці. Таких ВПО ми підтримуємо в першу чергу. Адже зайняті руки - ніколи не опустяться! - каже начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також