Перші кроки - за 11 місяців: історія ветерана з Рівненщини

455 0

Ми у соцмережах:

Фото - Василь Матвійчук

Завдяки силі власного духу та зусиллям американських фахівців Микола В'юк знову зможе ходити.

- Йому ампутували ноги після поранення 29 липня 2023 року. В Україні та Європі лікарі не наважилися братися за подвійне високе протезування. Микола В’юк поїхав в центр протезування в Орландо у США, де 20 червня приміряв перші протези, - розповідає Суспільне.

 Захисник - із Радивилівської громади. Торік у березні він отримав повістку і пішов захищати Україну у складі 25-ої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади. 29 липня він з побратимами узяв в полон десятьох росіян, але отримав поранення обох ніг, яке згодом призвело до ампутації.
 
В Україні воїну відмовили в протезуванні. У Європі в багатьох центрах - також, бо вважали, що в цьому випадку неможливо допомогти стати на ноги.
 
- Тоді волонтери вийшли на фонд Revived Soldiers Ukraine, де погодилися мені допомогти. Вони беруться за такі складні й рідкісні випадки, як у мене. І так я опинився в Орландо, що в штаті Флорида. У мене дуже крутий протезист Роджер, він — спеціаліст від Бога, - каже Микола В’юк.
 
Попереду у нього ще місяці тренувань, адже йому наново треба вчитися ходити.
 
- Я не знаю, як передати словами мої перші враження і відчуття. Майже 11 місяців я не стояв вертикально. І коли став, то просто розцвів. Тим більше, що в мене відразу вийшло на них стати. Тішився, як мала дитина, якій подарували омріяну іграшку, - поділився ветеран з кореспондентом Суспільного.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також