Перший день зими буде хмарним

1679 0

Ми у соцмережах:

Перший день зими буде хмарним

Синоптики прогнозують на суботу замерзання дощу та мокрого снігу на переохолодженій земній поверхні.

Упродовж  усього дня в Рівному буде триматися хмарна погода. Нічний сніг вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися. Мінімальна температура повітря -10°, а максимальна -7° .

За останні 130 років день 1 грудня був найтеплішим у 1996 році, коли термометри показували 9.3° (, а найхолоднішим - у 1998 році, коли на них було -13.0° .

Першого дня зими вшановується пам’ять святих Платона і Романа. У народі цей день називають зимовказівником, оскільки погода цього дня визначає погоду всієї зими. Якщо зранку тепло — відлига буде на початку зими, холод і хурделиця опівдні — такою бути середині зими, а якщо під вечір завиє, закрутить заметіль — то піде зима від нас неохоче, з погрозами.

sinoptik.ua

Погода в грудні буде досить непередбачуваною, але загалом теплою. Синоптики обіцяють, що опади будуть незначними, а от середня температура на кілька градусів вище звичної.

- Середня за місяць температура в грудні може бути на 1-2 градуси вище, ніж вона була на початку цього століття. Вона буде плюсова на території України. Це десь від + 3-4 в Сумській і Чернігівській областях до + 6-7 градусів на півдні України та Закарпатті, – розповіла Businessua Віра Балабух, завідувачка відділу прикладної метеорології і кліматології Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також