Перший суперник рівненського клубу — «Карпати»

1394 0

Ми у соцмережах:

Перший суперник рівненського клубу — «Карпати»

Перший матч нового чемпіонату України «Верес» зіграє наступної суботи в Рівному проти львівських «Карпат». Тепер вже мало хто пригадає, що свій перший в історії поєдинок у вищій лізі чемпіонату України наша команда провела теж у Рівному і теж проти «Карпат».

Було це влітку 1992 року. Тоді нещодавно перейменована з «Авангарду» на «Верес» команда із Рівного існувала на кошти підприємця Валерія Короткова. Амбітний спонсор запросив до команди донецького тренера Віктора Носова і велику групу футболістів з усіх усюд. Гра «Вереса» аж ніяк не вражала, тож у дебютному матчі з «Карпатами» не програти вдалося лише завдяки вигаданому арбітром одинадцятиметровому. Після нічиєї 1:1 я брав інтерв’ю у тренера гостей Мирона Маркевича, який був обурений діями арбітра і казав про нього не дуже добрі слова.

Минуло 32 роки, і мені дуже хотілося знову задати після гри у Рівному запитання Маркевичу, з яким за цей час ми не один раз зустрічалися у різних місцях і у різних обставинах. Але не судилося — за два тижні до старту чемпіонату Маркевича звільнили з посади тренера «Карпат», що сталося вже у четвертий чи п’ятий раз. Львівську команду очолив Владислав Лупашко, якому допомагатиме... Олександр Лавриненко. Той самий, що очолив «Верес» рік тому і був звільнений за кілька місяців. Зрозуміло, що за таких умов оцінити реальний потенціал «Карпат» не видається можливим.

Зате можна спробувати оцінити потенціал «Вереса»! Влітку команда під проводом Олега Шандрука звільнилася від цілої групи футболістів, серед яких були останні із запрошених торік Лавриненком. Натомість до Рівного повернулись захисник Гончаренко та нападник Степанюк. Разом із кількома іншими гравцями, знайденими селекціонерами «Вереса», вони мають підсилити команду. Поки що, принаймні за грою у контрольних матчах, про підсилення говорити не доводиться. Команда із майже трьох десятків футболістів виглядає дуже «сирою» і не показує нічого схожого на гру рівня чемпіонату України. Але це лише у тренувальних іграх. Можливо, саме до гри з «Карпатами» команда з Рівного вийде на належний рівень і покаже уболівальникам обіцяний цікавий футбол.

Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також