Сучасне страхування - Перспективи Розвитку Страхового Ринку

1691 0

Ми у соцмережах:

Сучасне страхування - Перспективи Розвитку Страхового Ринку

Зміст

1. Сучасне страхування і його інтерпретація на Україні

2. Що відбувається на страховому ринку України

3. Скільки в Україні страхових компаній і чим насправді вони займаються

4. Страхування життя 

5. Автострахування 

6. Проблеми розвитку страхового ринку

7. Хто піде з ринку

8. COVID-19. Як пандемія змінила ринок страхування

9. Як українські страховики адаптують свої послуги 

Сучасне страхування і його інтерпретація на Україні

Насьогодні страхування має дуже великі та швидкі темпи розвитку, та нарешті перестає бути для народу чимось дивним та підозрілим. Що цікаво, навіть на тлі загальної цифровізації ринок страхування розвивається не лише в онлайн-напрямку. Не можна сказати, що всі сили страхових компаній спрямовані на виведення страхових онлайн-продуктів та розробку цифрових ресурсів. Звісно, дуже зручно що завдяки діджиталізації придбати поліс страхування у Львові можна не виходячи з дому, але й чудово, що розвиток компаній охоплює не тільки сучасне покоління, яке не випускає з рук гаджетів, а й тих, хто користується переважно фізичними послугами агентів.

Що відбувається на страховому ринку України

2021 рік став вирішальним для багатьох українських страхових компаній. І справа не тільки в тому, що всесвітня пандемія змінила сферу страхування. Рік, у якому довелось зіткнутися з коронавірусною інфекією, довів те, що ринку страхування потрібна перевірка та збільшений контроль. Тому з початку року страхові компанії потрапили під глибокі перевірки зі сторони НБУ та регулятора МТСБУ. Було виявлено страхові компанії, які вели нечесну гру або мали недостатньо активів для виконання своїх зобов'язань.

Деяким страховим компаніям призупинили ліцензії, надав змогу привести свої справи до ладу та довести, що вони здатні сумлінно працювати. Кілька страхових компаній вже покращили свої фінансові справи та змогли повернути ліцензію, але не всі. Тому радимо вам перевіряти наявність ліцензії СК та їх рейтинги перед тим, як купувати страховку. Швидко знайти потрібну інформацію можна на агрегаторі Ukasko.

Скільки в Україні страхових компаній і чим насправді вони займаються

Загалом в України нараховується понад 400 страхових компаній. Це дані згідно з каталогом зареєстрованих підприємств та надання публічної інформації. Але з цього переліку біля 200 компаній є робочими. 

Страхові компанії України різняться напрямками своєї роботи. Нагадаємо, що виписувати поліси можуть лише страхові компанії з наявністю відповідних ліцензій. Тобто, кожен вид страхування має підтверджуватись актуальною ліцензією. Тому перелік послуг у страхових компаній різний та залежить від того, які ліцензії вони мають.

Також, що характерно для страхових компаній України - це наявність досить невеликих СК, які працюють не у всіх областях країни, а лише на місцевому рівні. 

Страхування життя 

Загалом є два основних напрямки в страхуванні. Це страхування життя, лайф, та нон-лайф, тобто страхування майна, відповідальності тощо. 

Що таке страхування життя? Це договір страхування від смерті, втрати працездатності,  нещасного випадку, захворювань тощо.

Автострахування 

Серед страхування майна дуже великий відсоток ринку займає автострахування. Найбільш популярними є поліси ОСЦПВ (автоцивілка) та КАСКО. У цих напрямках активно працюють страхові компанії над оцифруванням страхових продуктів. Наприклад, ОСЦПВ вже доступне в онлайн-форматі. Його можна оформити онлайн на сайта страхових та на агрегаторах. Наприклад, щоб придбати ОСЦПВ в Запоріжжі найбільш дешево та швидко, можна скористатися агрегатором Ukasko, порівняв та обрав найбільш слушну для ваших вимог пропозицію серед полісів різних страхових.

Проблеми розвитку страхового ринку

Серед основних проблем страхового ринку можна визначити відсутність достатнього інформування населення щодо страхових продуктів та термінології в цілому, а ще складність оцифрування ринку. Взяти хоча б те, що електронна версія Зеленої карти мала бути презентована та введена до використання ще в тому році. А й досі переноситься.

Хто піде з ринку

Детальніше слід придивитися до тих страхових компаній, які втратили ліцензію у ході перевірок НБУ та МТСБУ. А також до тих, хто втратив членство в МТСБУ. Це стосується страхових компаній, які займаються автострахуванням. 

COVID-19. Як пандемія змінила ринок страхування

Насправді, істотних змін ринок страхування через коронавірус не зазнав. Це лише дало поштовх для більш швидкого розвитку онлайн-продуктів та оцифрування більшої кількості видів страхування. Великі втрати понесли напрямки страхування, які стосуються туризму.

Як українські страховики адаптують свої послуги 

Наразі багато страхових компаній мають офіційні сайти, на яких презентують свої продукти та надають змогу їх оформити. Але не у всіх СК є онлайн-калькулятори та функціонал для оформлення полісів онлайн. Деякі з них досі працюють з клієнтами через менеджерів та агентів.

Тому, щоб не витрачати свій час та купувати найвигіднішу страховку зручно, ми радимо користуватися онлайн-платформою Ukasko. Це агрегатор, де представлено понад 20 страхових компаній України, та де за лічені секунди можна розрахувати вартість страховки від будь-якої з них та порівняти усі пропозиції страхових. Це дозволяє оформлювати страховку швидко та дешево, не сплачуючи комісій агентам чи інших посередникам, бо агрегатор є повністю безкоштовним.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також