Петрушка: користь для кісток і шлунка

403 0

Ми у соцмережах:

Петрушка: користь для кісток і шлунка

Петрушка, з її унікальним м’яким і гіркуватим смаком, використовується для лікування багатьох захворювань, включаючи гіпертонію, підвищений рівень холестерину та алергію.

Вітамін К, що міститься в петрушці, сприяє здоров’ю кісток. Саме з недостатнім споживання цього вітаміну пов’язаний підвищений ризик переломів. Лише жменька з десяти гілочок задовольнить рекомендовану добову норму споживання вітаміну К.

Велика кількість антиоксидантів у петрушці має значення для боротьби зі стресом, вітаміни А, С і Е, допомагають зменшити запалення.

Петрушка, багата на вітамін С, який відіграє ключову роль у виробленні колагену, що сприяє формуванню структури, міцності та пружності шкіри, зменшуючи дрібні та глибокі зморшки.

Ефективність петрушки при розладах травлення ґрунтується на її історичному використанні в народній медицині. Покращенню травлення сприяє вміст клітковини в петрушці, яка допомагає просуванню їжі через травний тракт. Крім того, ця трава діє як пребіотик, що живить корисні кишкові бактерії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також