Найпростіший та найефективніший спосіб збереження ароматних трав — заморозити їх у кубики льоду. В такому вигляді їх можна використовувати цілий рік.
Подрібніть свіжу зелень — петрушку, кріп, базилік. Заповніть кожну секцію формочки для льоду на ¾ подрібненою зеленню і додайте оливкову олію так, щоб вона ледь її покрила. Заморозьте на ніч, потім дістаньте кубики з лотків і зберігайте їх у маркованих пакетах для подальшого використання.
Ви також можете заморозити трави у воді, але кубики на основі олії тануть швидше і надають стравам більш насиченого смаку.
До речі, краще використовувати силіконові формочки для льоду, з них легше виймати заморожені кубики.
Ви можете зробити заморожені трав’яні кубики з петрушкою, базиліком, орегано, чебрецем, м’ятою, шавлією, розмарином... Трави, заморожені в олії, можуть зберігатися в морозилці — до 12 місяців. Просто переконайтеся, що ви зберігаєте їх у щільно закритих пакетах для заморозки.