Пейзажі — від стресу?

888 0

Ми у соцмережах:

Пейзажі — від стресу?

Фахівці з Університету Південної Австралії провели дослідження, щоб з'ясувати, який спосіб краще допомагає зняти стрес офісним працівникам. Результати наукової роботи вразили вчених — показник рівня стресу знизився на 40%.

Фахівці рекомендують розташовувати на стінах офісних приміщень картини з мальовничими пейзажами. Одна хвилина перегляду дозволяє знизити стресову ситуацію, зняти втому і напругу, пов'язану з постійною одноманітною роботою. Для збільшення продуктивності й ефективності дій слід влаштовувати перерви для перегляду творів мистецтва. Це особливо актуально для тих, хто змушений працювати без природного освітлення.

Найбільш заспокійливими є фіолетовий і синій кольори, тому для розслаблення потрібно обирати картини із зображенням води, квітів у полі, заходів і світанків. Попередні дослідження показали, що синій колір здатний викликати більше позитивних емоцій, таких як відчуття комфорту, щастя, умиротворення, спокою, надії, радості.

Ця методика не вимагає значних витрат і має позитивний вплив на психіку людини. За словами дослідників, коли людина дивиться на картини, мозок може розслабитися і знову повертатися до навантажень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також