Під час закупівлі харчів для дітей прокурори знайшли порушень на понад мільйон гривень

1285 0

Ми у соцмережах:

Під час закупівлі харчів для дітей  прокурори знайшли порушень на понад мільйон гривень

Порушення законодавства були допущені під час проведення публічних закупівель харчів для навчальних закладів Рівненщини.

Рівненський апеляційний господарський суд повністю підтримав та залишив без змін рішення господарського суду Рівненської області, яким було задоволено позов прокурора про визнання недійсним договору на поставку для Великомежиріцької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату харчів на суму 760 тис гривень.

Прокурори довели у суді, що зазначений договір укладено між навчальним закладом та приватним підприємцем без визначення його предмету, а це є порушенням вимог Цивільного, Господарського кодексів та Закону України «Про публічні закупівлі».

Прес-служба прокуратури Рівненської області повідомила РВ, що аналогічні порушення було виявлено прокурорами при укладанні у червні 2018 року договору купівлі-продажу харчів між дитячим санаторієм «Сигнал» Рівненської районної ради та приватним підприємством.

З метою попередження незаконного витрачання бюджетних коштів на суму 325 тис грн Рівненська місцева прокуратура пред’явила відповідний позов, вимоги якого під час судового розгляду справи відповідачі визнали законними та добровільно розірвали оспорюваний договір. Провадження у цій справі судом закрито.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також