Під музеєм у Рівному — склад бурштину!

6100 0

Ми у соцмережах:

Під музеєм у Рівному — склад бурштину!

Досвідчені злочинці знають — найкраща схованка має бути у всіх на очах! Будинок на Драгоманова, 32 у Рівному знаходиться навпроти обласного краєзнавчого музею, повз нього щодня проходять тисячі рівнян та гостей міста. Нещодавно музей влаштували і у цьому будинку — дочка художника Косміаді розмістила галерею робіт свого батька у власній квартирі. Тож ніхто і подумати не міг, що у підвалі цілком респектабельної будівлі влаштовано таємний склад нелегально добутого бурштину!

Врешті поліцейські таки затримали двох осіб з великою партією бурштину, який вони сховали у підвалі цього будинку. Загалом було знайдено і конфісковано 37 кілограмів бурштину, причому вже обробленого, за який на «чорному» ринку заплатили б 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Схованку у центрі Рівного організували 29-річний Назарій та 42-річний Сергій, прізвища яких поліцейські поки не розголошують. В автомобілі 42-річного Сергія поліція раніше уже знаходила зброю та гранати — однак це чомусь не стало приводом для його затримання. За ним та його партнером по «бізнесу» встановили нагляд, і дочекавшись, коли вони отримали велику партію бурштину, затримали. Наразі встановлюється, звідки бурштин та хто і де його обробив.

Оксана Жужельська, речниця прокуратури Рівненської області:

— Слідство з’ясовує, хто ці чоловіки. Можна припустити, що вони займалися скупкою бурштину в тих, хто його нелегально добуває. Оскільки ніякого обладнання у підвалі багатоквартирного будинку знайдено не було, то ще потрібно знайти цех, де обробляли цей бурштин. Порушено кримінальне провадження за частиною 1 статті 240–1 Кримінального кодексу України (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину).

Останнім власником усієї будівлі на Драгоманова, 32 був «Укрінбанк». Пізніше її частинами викупили кілька власників, які 2015 року створили ОСББ «Гарден Хаус». Головою об’єднання стала сарненська підприємниця Юлія Кошмак, якій у будинку, за даними державного реєстру прав на нерухомість, належить понад 300 «квадратів». У цій будівлі є кілька квартир, в одній з яких на першому поверсі облаштували музей художника Косміаді — помешкання належить доньці художника. Після дивної пожежі, яка два роки тому вночі спалахнула в будівлі, тут знову взялися за реконструкцію і добудували ще один поверх з квартирами для продажу. Довгий час біля центрального входу в будівлю, який нові власники не використовували, висіло оголошення з пропозицією оренди приміщення площею 400м2.

Богдан Слонець.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також