Підбираємо топовий монітор до Чорної п`ятниці 2021

617 0

Ми у соцмережах:

Підбираємо топовий монітор до Чорної п`ятниці 2021

Під час Black Friday, яка у 2021 році відбудеться з 22 по 29 листопада, можна придбати непоганий гаджет зі знижкою. Експерти стверджують, що ажіотаж на акційні товари призведе до зростання цін на побутову техніку. В результаті задуматися про покупку монітора, про який ви давно мріяли, слід уже зараз. А наші рекомендації допоможуть не просто підібрати модель зі знижкою, а й придбати пристрій, що ідеально підходить під конкретні потреби.

Як визначитися з діагоналлю

Розмір екрана – ключовий критерій вибору. Параметр вимірюється у дюймах (1” = 2,54 см). За цим показником монітори ділять на кілька груп:

  • Бюджетні та офісні. Діагональ становить від 20” до 24”. Найдоступніший варіант. Найчастіше екрани купують для організації робочої зони для працівників.
  • Масовий сегмент. Більшість сучасних пристроїв випускаються із діагоналлю 21–24”. На такі гаджети орієнтуються розробники відеоігор та сайтів, а також контент-мейкери.
  • Перспективний сегмент. Монітори з 27-дюймовим екраном відмінно підійдуть для геймінгу, програмування та роботи з графікою. Враховуйте, що для таких дисплеїв роздільної здатності FullHD часто буває мало.
  • Ексклюзивні монітори. Екрани на 30” зустрічаються рідко через високу ціну. 

Основні типи матриць

Саме матриця впливає на якість зображення, що виводиться на екран. Зараз на ринку зустрічаються три основні рішення:

  • TN (TN + Film). Картинка приємна, але чіткість кульгає. Часто виникають биті пікселі. Плюс - хороша швидкодія. Матриці TN (TN+Film) використовують при випуску бюджетних моніторів.
  • IPS. Оптимальне рішення щодо співвідношення ціни та якості. Яскраве і насичене зображення, відсвіти від потрапляння сонячних променів відсутні. 
  • VA (PVA, MVA). Усереднений варіант. Такі екрани поєднують гарний кут огляду, швидкий відгук та насичені кольори. З недоліків відзначають слабку передачу півтонів, а також занадто велику контрастність кольору.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також