Підказки від серця

1157 0

Ми у соцмережах:

Підказки від серця

Поширеною є думка, що головна ознака серцевого нападу — гострий біль у грудях. Але це не так, 25-% серцевих нападів відбувається непомітно: без будь-яких явних симптомів. Насправді ж серце завжди підказує про напад ще до того, як це станеться.

Набрякання ніг, що свідчить про накопичення рідини в організмі, збільшення живота — усе це попереджає про підвищений ризик серцевого нападу.

Трапляється, люди кашляють кривавим мокротинням або зі свистом. Це може свідчити про серцеву недостатність, пов’язану з накопиченням рідини в легенях. Також ознаками серцевого нападу можуть бути: нудота, запаморочення, неприємний дискомфорт, холодний піт, нерівномірне дихання.

Якщо в людини з’явилося незрозуміле й раптове відчуття тривоги, страх смерті — це також привід звернутися до лікаря. Саме такі ознаки бувають перед серцевим нападом, який краще відвернути, ніж лікувати. Інколи біль, почавшись у грудях, поширюється на плече, руки, спину, щелепу. Часто він відчувається не в грудях, а в плечах, між лопатками. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також