Підняття вартості проїзду в маршрутках з Квасилова до Рівного незаконне – Подолін

1220 0

Ми у соцмережах:

Підняття вартості проїзду в маршрутках з Квасилова до Рівного незаконне – Подолін

Обласна влада стверджує, що не давала дозволу піднімати вартість проїзду з Квасилова до Рівного.

 Люди масово скаржаться, що водії почали брати замість звичних 9 гривень до Рівного – 12.

- Уже давно держава не регулює тарифи на перевезення. Це роблять на рівні місцевої влади. Тобто ОДА як замовник маршруту погоджує усі тарифи для перевізників. Однак піднімати вартість проїзду в квасилівських маршрутках ще ніхто не дозволяв. Тому за проїзд люди мають платити 9 гривень. Зараз дійсно йдуть перемовини про підняття вартості проїзду по всіх напрямках. Головна причина – низка рентабельність маршрутів. Тариф одна гривня за один пасажиро-кілометр був затверджений у 2018 році. Оскільки виросла мінімальна заробітна плата, то перевізнику потрібно платити зарплату водію та якось утримувати в нормальному стані транспортний засіб. Перевізники просили підняти тариф до 1 гривні 59 копійок за пасажиро-кілометр. Після перевірки було погоджено збільшити тариф на 1 гривню 26 копійок, - прокоментував ситуацію перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Наразі чиновник не уточнив, коли офіційно, за документами, нові тарифи будуть чинні. Хоч перевізники уже почали брати із людей більше за проїзд.

Нагадаємо, що після місцевих виборів селище Квасилів утворило із Рівним одну громаду. Але тарифи на проїзд досі встановлює обласна, а не міська влада, бо виникла колізія з документами.

Читайте також по темі: Рівненські маршрутки подорожчали, проте до Квасилова ціну не підніматимуть


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також