Підозрілих у Рівному зупиняють

12049 0

Ми у соцмережах:

Підозрілих у Рівному зупиняють

Які підстави є у поліцейського патруля зупинити перехожого на вулиці і провести так званий поверхневий огляд?

Нещодавно в такій ситуації побував рівнянин Андрій Логащук, повертаючись пізно увечері з лазні, і розповів про пригоду у Фейбуці:

Андрій Логащук— Вночі під будинком, де мешкаю, зупинили копи. За 20 метрів від під’їзду. Було б навіть смішно, якби не вийшло так образливо. «Перевірили» рюкзак і документи. «Поверхнево», звісно. Підстави перевірки, ясна річ, не озвучили. А що людина з рюкзаком серед ночі повертається з парилки — точно наркодилер чи грабіжник. Або терорист... Представитися забули — класика. Посвідчення показували неохоче... Потім всі речі скинули на землю... весь вміст рюкзака.

Сергій Мерчук, очільник патрульної поліції Рівного:

— Звична буденна ситуація в патрульних. Вночі — з третьої до о пів на четверту — бачать у дворі особу в капюшоні, в чорній куртці з рюкзаком. Оскільки постійно маємо силу-силенну орієнтувань, постійно підпалюють машини, стаються квартирні крадіжки, поліцейські вирішили перевірити громадянина. Тим більше він, побачивши патрульних, різко повернув у двір. Поведінка особи здалася патрульним підозрілою, тому вони, попередивши її, що це є превентивні заходи — поверхнева перевірка, запропонували показати речі.

Громадянин повівся некоректно. Кидав у патрульних мокрими трусами з вигуком: «Подивіться, чи там наркотиків немає». Шість разів патрульна пропонувала цьому громадянину забрати речі з капота машини, коли перевірка була проведена. Проте він не відреагував. Тож вона змушена була покласти його речі на землю.

45 подібних поверхневих перевірок громадян патрульні провели в ту зміну. Нерідко під час аналогічних заходів їм вдається виявити квартирного злодія з вкраденими речами або заборонені предмети і речовини.

Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також