Підозрювані у вчиненні опору поліцейським у Вараші залишилися в СІЗО

3105 0

Ми у соцмережах:

Підозрювані у вчиненні опору поліцейським у Вараші залишилися в СІЗО

Двоє жителів Вараша Ярослав та Олег, які вчинили бійку з поліцейськими, до 27 липня перебуватимуть у слічдому ізоляторі. Чоловікам інкримінують дві статті Кримінального кодексу України: опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків та умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу, легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.

Інцидент стався у Вараші 28 травня. Під час затримання поліцейським та інспектором, 39-річного місцевого жителя, його 35-річний товариш умисно спустив належну йому собаку бійцівської породи з повідка, внаслідок чого собака кинулась в бік поліцейського, у зв’язку з чим останній використав вогнепальну зброю, здійснивши один постріл в неї. Після чого чоловіки нанесли працівнику поліції удари в обличчя, заподіявши правоохоронцю легкі тілесні ушкодження.

Крім того, підозрювані умисно вчинили активну фізичну протидію інспектору та поліцейському, під час виконання ними своїх службових обов’язків, що виразились у шарпанні останніх за формений одяг, у відмові в грубій формі виконувати законні вимоги працівника поліції щодо припинення правопорушення, шляхом нанесення удару ногою в спину поліцейському.

30 травня ухвалами слідчого судді Кузнецовського міського суду задоволено клопотання слідчого про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб, без визначення розміру застави.

Ухвали місцевого суду оскаржили захисники підозрюваних. В апеляційних скаргах зазначали, що стороною обвинувачення, на їх думку, не надано достатніх доказів, які б підтверджували існування ризиків, передбачених статтею 177 КПК України, у зв’язку з цим просили застосувати до їх підзахисних більш м’який запобіжний захід.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду поідомила РВ, що  підозрювані раніше неодноразово притягувалися як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності, не мають постійного джерела прибутку, та обґрунтовано підозрюються у вчиненні умисного злочину щодо працівника правоохоронного органу, що свідчить про наявність ризику – продовження вчинення злочинної діяльності та недотримання своїх процесуальних обов’язків.  Рівненський апеляційний суд у складі колегії судової палати з розгляду кримінальних справ, ухвали слідчого судді Кузнецовського міського суду залишив без змін, а апеляційні скарги захисників підозрюваних — без задоволення.

 Читайте також: Суд відправив у СІЗО підозрюваних в опорі та побитті поліцейських з Вараша


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також