Підозрюваний на Рівненщині не визнає, що зґвалтував 15-річну рідну сестру

9977 0

Ми у соцмережах:

Підозрюваний на Рівненщині не визнає, що зґвалтував 15-річну рідну сестру

20-річний Іван - безробітний та не має постійного джерела доходу, зловживає спиртними напоями. Його дружина їздить на роботу в Львів. На час її відсутності племінниць доглядає чоловікова 15-річна рідна сестра, яка проживає у тому ж селі. 22 серпня Іван її згвалтував.

Здолбунівський райсуд  23 серпня задоволив клопотання слідчого про обрання підозрюваному у зґвалтуванні неповнолітньої запобіжного заходу - тримання під вартою на 60 діб. Цю ухвалу оскаржив захисник підозрюваного. 

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ,  що захисник просив обрати його підзахисному запобіжний захід -  домашній арешт за місцем проживання матері, що в одному з сіл Здолбунівського району. Також переконував суд, що підозрюваний не має на меті уникати кримінальної відповідальності, бо вину у вчиненні злочину не визнає. Апелянт наголосив, що його 20-річний підзахисний одружений, виховує двох доньок, 2016 та 2018 років народження, до кримінальної відповідальності не притягувався. Зі слів захисника, його підзахисний активно співпрацює з поліцією у розшуку свідків, з місця проживання зникати не збирається, тому запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою, здатен забезпечити виконання підозрюваним процесуальних обов’язків та запобігти ризикам.

Тим часом сторона обвинувачення стверджувала, що  існує наявність ризику можливості підозрюваного переховуватись від органів досудового розслідування та суду. Крім того, є обґрунтованим і ризик впливу підозрюваного на потерпілу з метою зміни нею своїх показань, оскільки він її брат і вину свою у вчиненому не визнає. Наявність висунутих стороною обвинувачення ризиків було доведено в ході апеляційного розгляду. 

Прокурор наголосив на безпідставності апеляційних доводів та розповів, що на даному етапі досудового розслідування є достатні підстави вважати, що чоловік обґрунтовано підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину — зґвалтуванні неповнолітньої особи. Санкція статті, за якою мешканцеві Здолбунівського району оголошено підозру, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Рівненський апеляційний суд ухвалу Здолбунівського районного суду від 23 серпня  про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного  строком на 60 діб залишив без змін, а апеляційну скаргу захисника підозрюваного — без задоволення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також