Підозрюваного у збуті наркотиків суд додому не відпустив

1269 0

Ми у соцмережах:

Підозрюваного у збуті наркотиків суд додому не відпустив

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 30-річного рівнянина Миколи, який підозрюється у контрабанді наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів, за попередньою змовою групою осіб, та у незаконному виготовленні, придбанні, перевезенні прекурсорів, з метою їх збуту.

Рівнянин  підозрюється у тому, що в жовтні цього року вступив у злочинну змову зі своїм тезкою, направлену на придбання у Польщі псевдоефедриновмісних пігулок, з метою їх подальшого переміщення до України з приховуванням від митного контролю для використання у виготовленні психотропної речовини метамфетаміну.   6 жовтня 2019 року під час обшуку автомобіля і пасажирів, виявлено та вилучено псевдоефедриновмісні пігулки «Cirrus» загальною кількістю 1105 штук. 9 жовтня суд взяв підозрюваного Миколу під варту на 60 діб.

Предметом розгляду в Рівненському апеляційному суді стала апеляційна  скарга захисника підозрюваного Миколи на ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 9 жовтня цього року  про застосування до підзахисного запобіжного заходу -  тримання під вартою строком на 60 діб, із визначенням застави — 1 936000 гривень. Захисник переконував суд у необхідності ухвалу місцевого суду скасувати та застосувати до підозрюваного цілодобового домашнього арешту.

2019-10-29-1.jpg

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що  колегія суддів палати з розгляду кримінальних справ заслухала доводи сторін та взяла до уваги той факт, що у випадку звільнення з-під варти підозрюваний може незаконно впливати на свідків та інших підозрюваних, з метою перешкоджання встановленню всіх обставин злочинної діяльності. Врахували й ту обставину, що Микола  уже був засуджений у  2015 році за аналогічні злочини  за розповсюдження наркотичних речовин. Отож ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб відносно підозрюваного Миколи колегія залишила без змін, апеляційну скаргу захисника — без задоволення.   

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також