«Підпільний Кіндрат» продає сурогат

3583 0

Ми у соцмережах:

«Підпільний Кіндрат» продає сурогат

Наш сусід з будинку №18, що на вулиці Шухевича у Рівному, відкрив у своєму помешканні горілчаний магазин. Вдень він продає оковиту на базарі, маємо підозру, що «підпільний Кіндрат» жене сурогат у своїй оселі. Ночами натовпи пияків приходять за «товаром», будячи півпід’їзду, розшукуючи, в якій саме квартирі працює горілчаний «магазин Кіндрата».

Наш сусід з будинку №18, що на вулиці Шухевича у Рівному, відкрив у своєму помешканні горілчаний магазин. Вдень він продає оковиту на базарі, маємо підозру, що «підпільний Кіндрат» жене сурогат у своїй оселі. Ночами натовпи пияків приходять за «товаром», будячи півпід’їзду, розшукуючи, в якій саме квартирі працює горілчаний «магазин Кіндрата». Коли ми пригрозили самогоноторговцю, що «здамо» його у міліцію, він відповів: «А що вони мені зроблять? Хіба що солі на хвіст насиплють…». Де знайти на сусіда управу, невже за торгівлю самогоном його не можна покарати? Василь М.

Коментує адвокат Олександр БРАЖНІКОВ: — Покарати самогонника закон дозволяє. І хоча кримінальної відповідальність за це чинним кодексом не передбачено, однак за збут самогону можна зазнати суттєвих адміністративних санкцій, які на підставі матеріалів адміністративного провадження може застосувати суд. Проблема в іншому: як викрити «підпільного Кіндрата», який отруює спраглий до «вогненної води» народ? Погодьтесь, що його представники самі допомагати міліції у цьому не стануть, а незадоволені існуванням «точки» сусіди не завжди можуть засвідчити навіть сам факт торгівлі, бо передача грошей, як правило, проводиться таємно і, крім продавця та покупця, при цьому ніхто не буває присутнім. Сумнівним для суду може виявитись і сам предмет торгівлі, бо чи то був самогон, чи то вода з джерела, ще треба довести, а для цього потрібно провести спеціальну експертизу. Виходить, щоб зафіксувати порушення закону з боку самогоноторговця, потрібно щонайменше схопити за руку його клієнта та ще і «розговорити» його на усі подробиці купівлі. Провести таку операцію непросто.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також