Підприємство у Костополі збанкрутувало, а колишній директор ще й вимагав з нього мільйон

5455 0

Ми у соцмережах:

Підприємство у Костополі збанкрутувало, а колишній директор ще й вимагав з нього мільйон

Ексдиректор компанії, яка почала зазнавати збитків під час його керівництва, хотів стягнути з неї мільйон гривень. Такий казус стався у Костополі з «Українською теплоізоляційною компанією». Колишній її керівник Андрій Юзич хотів довести у суді, що напозичав підприємству велику суму власних коштів. Однак не зумів.

Олександр Величко, рівненський адвокат:

— Колишній директор вимагав визнати його кредитором підприємства. Нібито він оплачував діяльність підприємства, яка була пов’язана з його господарською діяльністю. Виявилось, що усі документи, які мали це підтвердити, він сам складав, погоджував і затверджував. Так набігла сума більша за 1 мільйон 700 тисяч гривень неіснуючих витрат.

Там було вказано, що директор оплачував свої роз’їзди на автомобілі. Більшість чеків з АЗС виписано на його ім’я. Можна стверджувати, що він їздив у власних справах та на власному авто. Однак намагався відшкодувати ці гроші за рахунок підприємства. Жодного доказу, що ці поїздки були в службових цілях, так і не було надано. Йшлося і про витрати за послуги охоронної фірми «Кольчуга МС». Але жодного доказу, що ці оплати справді були, Юзич не надав суду. Все на свої місця могла розставити перевірка податкової, яка б звірила витрати з бухгалтерією підприємства. Вона б показала, чи ці витрати існували насправді. Але такої перевірки не було проведено. Таку ж перевірку могла провести й судова експертиза. Однак Юзич відмовився її оплачувати.

Олександр Величко

Цікаво, що «Українська теплоізоляційна компанія» під час керування нею Юзичем мала лише збитки, проте заборгованості із заробітної платні перед директором у компанії немає. Тобто якщо компанія мала кошти на зарплати, то чому не було коштів заплатити охоронній фірмі та придбати бензин.

На мою думку, колишній директор просто брав з каси підприємства гроші, оплачуючи ними господарську діяльність компанії. І це усе не обліковувалось. А уже після банкрутства фірми колишній керівник намагався видати ці гроші за свої власні. Суд постановив, що Юзич справді вносив у касу підприємства 10 тисяч гривень, які мають йому повернути.

Додамо, що костопільське підприємство «Українська теплоізоляційна компанія» перебуває у стадії банкрутства. Частину боргу викупив рівненський бізнесмен Артем Соловей, який має у планах відродити там виробництво. Однак колишнє керівництва підприємства, під час якого фірма й збанкрутувала, заважає йому це зробити.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також